Читај ми!

"Cotton pickers" trijumfovali na 45. Gitarijadi

Rok bend iz Mladenovca "Cotton pickers" pobednik je 45. Gitarijade u Zaječaru. Nagradu publike osvijila je niška grupa „Dok 7“. Smotra gitarskog roka završena je svirkom kragujevačkog benda „Agata“.

Stručni žiri 45. Gitarijade u Zaječaru za najbolju grupu odabrao je sastav "Cotton pickers" iz Mladenovca. Najbolji bend prema mišljenju publike je „Dok 7" iz Niša.

Za nagradu stručnog žirija od 150.000 dinara i nagradu publike od 100.000 dinara takmičili su se sa još 12 rok sastava koji su učestvovali na ovoj rok manifestaciji.

Svi oni su stekli pravo na snimanje TV spota.

Gitarijada je završena rano jutros svirkom kragujevačkog benda „Agata", koji je bio poslednji revijalni učesnik.

Osim svirke bendova iz takmičarskog programa, publika je u prethodne tri večeri uživala i u nastupima „Riblje čorbe", Dada Topića, američke grupe "Cultur Shock", „Discipline kičme", prošlogodišnjih pobednika "As I Fall" i Zaječaraca "Mind reflection".

Uporedo sa programom na rok sceni, koja se nalazila na Kraljevici, muzičari opredeljeni za nešto drugačiji zvuk, poput Vlatka Stefanovskog, „Vasil Hadžimanov benda", Zlatka Manojlovića, Vladana Vučkovića Paje, grupe "Dead Saw" i „Zona B", svirali su u centru Zaječara.

Rambo Amadeus, koga su brojni fanovi očekivali sa nestrpljenjem, otkazao je učešće neposredno pred nastup na rok sceni na Kraljevici.

Uz rokere su i ove godine bili bajkeri.

Više stotina njih iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Slovenije, Italije i Hrvatske, došlo je da učestvuje na 15. moto-skupu i da zabavi učesnike Gitarijade i građane Zaječara mnogobrojnim akrobacijama i bajkerskim igrama.

Organizatori su bili Centar za kulturu i Moto-klub "Triumph" iz Zaječara.

Voditelj programa bio je muzičar Đorđe David i najavio da će na sledećoj, 46. Gitarijadi učestvovati čuveni gitarista Sleš, koji je nedavno nastupao u Beogradskoj areni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара