Читај ми!

Zaječarska Gitarijada 45. put

Za titulu najboljeg demo-benda i nagradu od 150.000 dinara ove godine u Zaječaru će se boriti 14 bendova iz regiona. Kao najveća atrakcija revijalnog dela najavljena je američka grupa "Cultur Shock". Program će se od 4. do 6. avgusta odvijati paralelno na stadionu u Kraljevici i na trgu u centru grada.

Najveća atrakcija revijalnog dela 45. zaječarske Gitarijade, koja će biti održana od 4. do 6. avgusta, biće američki bend "Cultur Shock".

Osim američkih rokera, 5. avgusta nastupiće „Riblja čorba", zatim pobednik prošlogodišnje Gitarijade "As I Fall" iz Banjaluke i „Obojeni program", navodi se u saopštenju organizatora manifestacije, Centar za kulturu Zaječara.

Na Trgu oslobođenja u centru Zaječara na takozvanom „Vorld mjuzik stejdžu" (World music stage) 5. avgusta će svirati beogradska bluz grupa „Zona B".

Za subotu, 6. avgust, u revijalnom programu najavljen je nastup Rambo Amadeusa, grupa "Mind reflection" i „Disciplina kičme" kao i Dade Topića, dok će na Trgu nastupiti osnivač legendarne makedonske grupe „Leb i sol" Vlatko Stefanovski.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, čiji je cilj afirmacija mladih muzičara iz regiona, za titulu najboljeg demo-benda i nagradu od 150.000 dinara, takmičiće se 14 grupa iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Demo-bendovi koji će se boriti za titulu najperspektivnijeg su „Indigo pop" iz Podgorice, „Pajperov smijeh" iz Banjaluke, "Cotton Pickers" iz Mladeonovca, "The Socks" iz Velike Plane, "Pry" iz Novog Sada, "Under" iz Leskovca.

U takmičarskom programu nastupiće i "Fluid Underground" iz Vlasotinca, "Inbox" iz Bačke Topole, „Dok 7" i „Decokvaritelji" iz Niša, beogradski "The Revelators" i „Kontrola mozga", dok grad domaćin predstavljaju „Loša karma" i „Milosrdni anđeo".

Prema rečima žirija, čiji je predsednik muzički kritičar Branimir Lokner, na konkurs se javilo 105 grupa.

Gitarijada će na Trgu oslobođenja biti otvorena 4. avgusta izložbom radova sedmog Medđunarodnog salona fotografije, a nastupiće „Vasil Hadžimanov bend", gitarista Zlatko Manojlović, Vladan Vučković Paja i "Spiritus Movens Band".

Program Gitarijade odvijaće se paralelno na dve scene - jedna će biti u Kraljevici, dok će na bini u centru Zaječara muzičari svirati bluz, džez i druge vrste muzike, različite od roka.

Kako navode organizatori Gitarijada će imati i dva kampa, za rokere i za ljubitelje motora, kojih će, prema najavama, biti oko 1.000.

Gradski motoklub „Trijumf" jedan je od organizatora ovogodišnje Gitarijade.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво