„Kombikrajst“ ponovo u Beogradu

Posle niza rasprodatih koncerata na turneji kojom promovišu novi album "Making Monsters", norveški sastav „Kombikrajst“ stići će, 4. marta, i pred domaću publiku, u Dom omladine Beograda. Sa njima će nastupiti i norveška grupa „Mortis“.

„Kombikrajst" ﴾Combichrist﴿, poznati EBM-industrijal sastav, nastupiće u beogradskom Domu omladine 4. marta, u 21 čas, a ne kako je ranije najavljivano u Studentskom kulturnom centru (SKC).

Kao podrška sa njima dolazi i „Mortis" (Mortiis), norveški bend industrijal-rok orijentacije.

Posle prvog gostovanja u Beogradu 2009. godine, kada su promovisali album Today We Are All Demons i prošlogodišnjeg fantastičnog nastupa u Areni kao predgrupa čuvenom „Ramštajnu" (Rammstein), u goste nam ponovo dolazi najpopularniji elektro-agroteks sastav „Kombikrajst".

Svojim nastupom, a naročito šarmom idejnog tvorca ove grupe, Endija La Plega, ova grupa je ostavila snažan utisak na publiku u Areni.

Sastav je suštinski uticao na žanr poznat kao „tehno bodi mjuzik" (Techno body music) i vrlo brzo postao najveća svetska atrakcija u tim okvirima. Poznat je po čvrstom ritmu, dubokom basu i specifičnoj sintezi tehna i EBM-a sa dozom industrijala i agroteksa.

Ovom evropskom turnejom, na kojoj su rasprodati svi koncerti, promovišu novi album Making Monsters.

Zajedno sa „Kombikrajstom", na turneji je i norveška grupa „Mortis" koja o zajedničkim nastupima ove dve grupe kaže da su one, možda, drugačije, u osnovi slične, sa istim stavovima koji su muzički izraženi na drugačiji način, ali da fanovi znaju da će koncerti biti energični.

Havard Elefsen, osnivač i frontmen kojeg najčešće zovu samo „Mortis", poznat je kao bivši basista blek-metal grupe "Emperor", nakon čega je krenuo u solo projekte, mnogo elektronskije, mračnije i ambijentalnije orijentacije. Neguje specifičan, pomalo bizaran izgled na pozornici, pa su svojevremeno kružile glasine kako se „trajno preobratio u trola ili goblina".

Cena ulaznica je 1.800 dinara, na dan koncerta 2.000 dinara, a osim blagajne „Doma omladine" i „Eventim" prodajnih mesta, ulaznice se mogu kupiti i u klubu "Underworld", kao i u kafiću „Zumbul", u Kosovskoj 33.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи