Odiseja se nastavlja

Povodom četiri decenije na domaćoj i međunarodnoj muzičkoj sceni, Leo Martin će na Dan zaljubljenih održati solistički koncert u Centru „Sava“.

Pevač zabavne muzike Leo Martin održaće 14. februara u beogradskom Centru „Sava" solistički koncert na kome će proslaviti 40 godina „prisustva na domaćoj i međunarodnoj muzičkoj sceni".

„Pevao je na legendarnim beogradskim zabavama šezdesetih godina na Kalemegdanu, u američkim džez klubovima po Nemačkoj i velikim turnejama sa zvezdama kao što je Tom Džons. Stekao je popularnost šansonama kao što su Odiseja i Ja te volim", naveli su iz Centra „Sava".

Leo Martin je sličan koncert povodom četiri decenije karijere održao u novembru 2009. godine u beogradskom Domu sindikata, rekavši tada agenciji Beta: „Život je sam po sebi odiseja, pa su i za mene ove četiri decenije umetničkog rada bile odiseja, ali sam uspeo da uđem u pravu luku kao što je učinio Odisej".

Beograđanin Miša Jović se, posle kratkotrajne karijere u Nemačkoj, krajem šezdesetih, gde je uzeo umetničko ime Leo Martin, vratio u Jugoslaviju da bi postao jedno od značajnih imena domaće zabavne muzike, posebno zahvaljujući hitu Odiseja (1973), koja je ostala do danas njegov zaštitni znak.

„Snimao sam za Kolumbiju (CBS). Probao sam i taj Zapad, učestvovao na njihovim hit paradama, sa imenima kao što je Tom Džons, Engelbert Hamperdink ili Mirej Matje. Osetio sam glamur velikog šou-biznisa, međutim nisam taj tip ambicioznog čoveka da budem svetska ličnost", istakao je pevač.

Prema njegovom mišljenju, „biti poznat je relativna stvar i to se može i u svom selu i državi, ma kolika ona bila".

„Zato sam se i vratio u Jugoslaviju 1969. godine. Neki mi to zameraju. Ali čemu više ambicije? Ono što sam želeo, ja sam postigao. U krajnjoj liniji, šta je ambicija? Da postigneš ono što želiš. A ja sam to i uspeo. Apsolutno", zaključio Martin.

Di-džej sastav „Laura 2000" nedavno je objavio besplatni Internet album „...pobiću se zadnji put da vidim da l' sam star", koji sadrži u novim aranžmanima i remiksima urađene stare pop pesme, na osnovu snimaka originalnih izvođača, među kojima se našla i Ima vremena Lea Martina.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво