Godina Eminemovog povratka

Prvo mesto „Bilbordove“ liste muzičkih događaja koji su obeležili 2010. zauzeo je uspešan povratak repera Eminema na scenu. Među najznačajnijim vestima iz sveta muzike su i uspeh Tejlor Svift, Džastina Bibera i Lejdi Gage, kao i prvi najprodavaniji album izvođača koji je u zatvoru, za šta se pobrinuo Lil Vejn.

Bilbordovu listu (Billboard) najvažnijih događaja u 2010. predvodi veliki Eminemov povratak na muzičku scenu, koji mu je doneo mnoštvo nagrada, prva mesta na brojnim top listama i čak 10 nominacija za predstojeću nagradu Gremi.

Reper je takođe prodao preko tri miliona primeraka albuma Recovery, što je potvrdilo da se publika uželela Eminema za vreme njegove višegodišnje pauze.

Na mestu broj dva je odlazak Sajmona Kauela iz žirija talent šoua „Američki idol", dok je na trećem mestu uspeh Tejlor Svift, čiji je treći studijski album Speak now za samo nedelju dana prodat u više od milion primeraka.

U prvih pet na listi probili su se i Lil Vejn (četvrto mesto), koji je ostao zvezda i posle odlaska u zatvor, kao i miljenik mlađe publike Džastin Biber.

Lil Vejn, koji se iza rešetaka našao zbog nelegalnog posedovanja oružja postao je prvi izvođač čiji je album zauzeo prvo mesto na Bilbordovoj listi dok je bio u zatvoru.

Nijedna muzička lista koja se odnosi na 2010. ne bi mogla da prođe bez najveće tinejdžerske zvezde, Džastina Bibera.

Ovaj 16-godišnjak je u toku godine postao sveprisutan u medijima, njegov spot za pesmu Baby je najgledaniji video na Jutjubu, a album My World 2.0 zauzima peto mesto među najprodavanijim izdanjima.

Sve su to razlozi zbog kojih je „Biberče" na petom mestu „Bilbordove" liste.

„Čudovišno" uspešna godina Lejdi Gage zauzela je šesto mesto.

Haljina od mesa koju je nosila na dodeli MTV nagrada dobar je primer zašto je pevačica bila toliko interesantna tabloidima, a 116 miliona dolara koje je zaradila na 122 nastupa govore sami za sebe.

Za Majkla Džeksona bi se moglo reći da ga popularnost prati i posle smrti.

Posthumno izdat album „kralja popa", nazvan Michael, koji ove nedelje zauzima prvo mesto na listi najprodavanijih izdanja, pokrenuo je veliki broj kritika i sumnji da je na njemu zaista glas kralja popa, što predstavlja osmi najvažniji događaj godine.

Iako je prošle godine Kanje Vest uz korišćenje brojnih reči koje nisu za javnost objasnio da mu nikako ne treba profil na Tviteru, ove godine reper se toliko posvetio toj društvenoj mreži da je svojim fanovima otkrivao skoro svaku svoju misao, kao i delove još neobjavljenih pesama.

Po oceni „Bilborda", Kanjeova fascinacija Tviterom je na devetom mestu najznačajnijih događaja.

Na listi su i brojni promašaji i neuspesi, među kojima se ističu problemi mladih Diznijevih zvezda Majli Sajrus i Demi Lovato, koje očigledno nisu mogle da bez posledica podnesu ogroman interes javnosti.

Majli Sajrus se kompromitovala kada je u javnost dospeo video na kome konzumira psihoaktivnu biljku salviju, dok je Demi Lovato nasrnula na igračicu iz trupe, a nešto kasnije se prijavila i na lečenje zbog poremećaja u ishrani.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво