„Masiv atek“ prvi put u Beogradu

Kultni engleski sastav „Masiv atek“ nastupio je sinoć pred nekoliko hiljada gledalaca u Beogradskoj areni. Spektakularan koncert bio je spoj video instalacije i odlične svirke bristolskih muzičara.

Prvi nastup u Beogradu britanskog sastava „Masiv atek" (Massive Attack) obeležila je sjajna video instalacija na granici „performansa", kao i prepoznatljivi hitovi iz dvodecenijske istorije benda.

Ekipa muzičara iz Bristola u petak uveče je pred više hiljada posetilaca Beogradske arene izvela najveće hitove na koncertu održanom u sklopu devetog „Bekspirijensa".

Posle nastupa na novosadskom festivalu „Egzit" (Exit) pre nekoliko godina, Britanci su se vratili u Srbiju za prvi koncert u Beogradu, što nije propustio da pomene Grant Maršal zahvalivši Beograđanima što su došli da čuju „Masiv atek".

Pored osnivača grupe Roberta Del Naje i Granta Maršala domaćoj publici su se predstavili i dvojica perkusionista, gitarista, basista, klavijaturista i programer, dok su vokalne deonice izvodili rege veteran Horas Endi, Martina Tiplej-Brd i Debora Miler.

Mnogoljudni „Masiv atek" su jednoipočasovni koncert počeli oko 22.30 pesmama „Babel", Risingson", "Girl I Love You", a najbolji odziv publike bio je nešto kasnije uz "Teardrop", "Safe From Harm" i naročito "Angel".

Na LED ekranu prikazivane su poruke, a nisu izostali aktuelni naslovi iz domaćih i stranih medija, kao i brojni angažovani kratki tekstovi, uobičajeni za ovaj sastav.

Nastup u prestonici Srbije grupa je završila izvođenjem hitova "Splitting the Atom", "Unfinished Sympathy", "Karma Coma" i "Atlas Air". Eksperimentalni sastav iz Bristola, koji se proslavio u svetu osobenim spojem elektronske plesne muzike sa hip hopom, regeom i soulom, u medijima prozvanim „trip hop", beogradski koncertni debi je okončao nešto iza ponoći.

„Masiv atek" je u Beograd došao u okviru svetske turneje povodom novog albuma "Heligoland", a predizvođač u Areni bila je Martina Topli-Bird sa svojim pratećim bendom.

„Bekspirijens" svake godine u Srbiju dovodi uglavnom inostrane izvođače elektronske i plesne muzike.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се