„Živo“ izdanje metal klasika

Američka hevi metal grupa "Megadeth" u septembru izdaje koncertni album "Rust In Peace Live", na kojem se nalaze sve pesme sa legendarnog istoimenog izdanja, snimljenog pre dve decenije. Na albumu će su i još neke od najpoznatijih pesama grupe koja se smatra članom „velike četvorke treš metala“.

Istorijska turneja benda "Megadeth", organizovana 20 godina nakon objavljivanja njihovog čuvenog albuma "Rust In Peace", ovekovečena je objavljivanjem snimka sa poslednjeg koncerta.

U pitanju je nastup u legendarnoj areni Holivud paladijum, nedaleko od mesta na kojem je Dejv Mastejn oformio ovaj kultni hevi metal bend još davne 1983. godine.

Novi album zvaće se "Rust In Peace Live" i u prodavnicama će biti od 7. septembra, a na njemu će biti sve pesme sa njihovog istoimenog albuma od pre dve decenije, koji se smatra jednim od najuticajnijih izdanja žanra.

Takođe, uvrštene su i još neke od najpoznatijih pesama ove grupe (kao što su "Symphony For Destruction", "Peace Sells" i "Skin O' My Teeth").

Na novom izdanju ponovo svira basista iz originalne postave Dejvid Elefson, koji je grupu napustio pre osam godina.

Pored Elefsona (bas) i Mastejna (vokal, gitara) na albumu sviraju i Šon Drouver (bubnjevi) i Kris Broderik (gitara).

Osnivač, frontmen i gitarista benda "Megadeth" Dejv Mastejn prokomentarisao je novo izdanje: „Oduševljeni smo što možemo da podelimo naš koncert sa svim fanovima širom sveta. Jubilej i povratak Dejvida Elefsona mnogo su bolji čak i od fejs-liftinga i bočice 'vijagre' za starkelju."

Album "Rust In Peace" iz 1990. godine i kod publike i kod kritike važi za jedno od najboljih izdanja hevi metala svih vremena (samo u SAD je prodat u više od milion primeraka), a iste i naredne godine bio je nominovan za Gremija.

Bendovi "Megadeth", „Metalika", „Slejer" i „Antraks" smatraju se „velikom četvorkom treš metala".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво