Arsen opet oduševio beogradsku publiku

Legendarni šansonjer Arsen Dedić još jednom je pokazao zbog čega je na sceni opstao pola veka. Dvočasovnim nastupom oduševio je beogradsku publiku u punom Centru „Sava".

Hrvatski kantautor i šansonjer Arsen Dedić (72), posle višegodišnje pauze, održao je koncert u prepunoj sali Centra „Sava".

Muzičar koji je obeležio muzičku scenu bivše Jugoslavije, oduševio je sinoć beogradsku publiku svojim najpopularnijim kompozicijama kao što su „Od kuće pored mora", „Čovek kao ja", „O mladosti", „Moderato kantabile", „Balada o prolaznosti", „Tvoje nježne godine", „Milena"...

Dedić je publiku nagradio i stihovima pesme „Ne daj se Ines", da bi, posle burnog aplauza i izlaska na bis, sam za klavijaturama otpevao još tri pesme.

Legendarni muzičar je u Centru „Sava" nastupio u pratnji Simfonijskog orkestra i Big Benda RTS-a, a gosti koncerta bili su njegov sin, pijanista Matija Dedić, Petar Grašo i dečji hor „Kolibri".

Prvi deo koncerta bio je posvećen muzici iz filmova, da bi posle pola sata na scenu izašao Dedić i nešto manje od dva sata ljubiteljima njegovih šansona priredio muzički doživljaj za pamćenje.

Dedić je prvi put, posle pauze od 16 godina, nastupio u Srbiji u maju 2005. godine, na koncertima u Novom Sadu i Beogradu.

Ovaj muzičar postao je poznat na prostorima bivše Jugoslavije tokom 60-ih godina, zahvaljujući nastupima na tada popularnim muzičkim festivalima, kao i svojim pesmama koje su, na početku, uglavnom, bile protkane folklornim motivima Dalmacije, sa prepoznatljivim uticajem francuskih šansona.

Osim pisanja pesama, istakao se i komponovanjem filmske i pozorišne muzike, kao i muzike za brojne televizijske emisije, a njegove knjige poezije dugo su bile među najprodavanijim.

Prošle godine objavljena je antologija Dedićevih pesama, nastalih tokom njegove 50 godina duge karijere, pod nazivom „Dobrotvorov dom", a poslednji album „Rebus" izdao je 2008.

Posle nastupa u Beogradu, Dedić će danas održati koncert i u novosadskom „Spensu".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво