Brajanu Adamsu nagrada za životno delo

Jedna od ovogodišnjih nagrada za životno delo, koje dodeljuje generalni guverner Kanade, pripala je i čuvenom rok muzičaru Brajanu Adamsu. Među šest dobitnika najvišeg priznanja za izvođačke umetnosti je i pevačica Bafi Sent-Mari.

Jedan od najpoznatijih rok muzičara današnjice, Kanađanin Brajan Adams, dobitnik je nagrade za životno delo u svojoj zemlji.

Nagrada generalnog guvernera je najviše priznanje umetnicima koji su u raznim izvođačkim umetnostima dugogodišnjim radom dosegli vrhunske domete.

Adams je jedan od najuspešnijih kanadskih rok umetnika u istoriji te zemlje i svetska pevačka zvezda. Tokom karijere duge tri decenije prodao je milione albuma i imao na desetine hitova.

Posredstvom svoje humanitarne fondacije uključen je u mnoge akcije te vrste, a izuzetno su cenjene i njegove fotografije kolega i koleginica kao i one sa drugim motivima koje objavljuje u poznatim svetskim magazinima i izlaže u kanadskim i drugim muzejima i galerijama.

Brajan Adams je u duetu sa kanadskom pop-rok zvezdom Neli Furtado pevao i na svečanom otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Vankuveru.

Među šest dobitnika tog najvišeg priznanja za izvođačke umetnosti je i nekad vrlo poznata kanadska folk-pop-rok pevačica i kompozitorka indijanskog porekla Bafi Sent-Mari.

Među njenim hitovima koje su izvodili drugi pevači je i pesma "Up Where We Belong" iz filma "Oficir i džentlmen" za koju je kao kompozitorka dobila Oskara 1982. godine.

Svakom od dobitnika pripada 25.000 dolara i komemorativna medalja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи