Poznati „hedlajneri“ Egzita 2010.

"The Chemical Brothers", Mika i "Röyksopp" potvrdili su svoj nastup na glavnoj bini „Egzit“ festivala koji će se održati od 8. do 11. jula 2010. godine. U „Dens areni“ sigurni "Crookers", "Boys Noize", Erol Alkan, Ida Engberg, Bizi Pi, Mehdi i mnogi drugi.

Novu dekadu „Egzit" festivala svakako će obeležiti majstori nezaboravnih žurki - "The Chemical Brothers". Pioniri big beat zvuka, ljudi koji su imali najbrojniju publiku ikada na najvećem svetskom festivalu - „Glastonberi", dvojac čiji su imperativ od samog početka upravo nastupi uživo, dolaze konačno i na „Egzit".

Iako je publika navikla da ih Tom Simons i Ed Roulands uvek iznenađuju i da je svaki njihov nastup bar za nijansu drugačiji od prethodnog, ovog puta obećali su da će iz rukava izvući nešto specijalno i pozvali publiku da se pripremi za njihov najbolji nastup do sada. Posle skoro dvadeset godina i šest albuma, „The Chemical Brothers" su jedno od najvažnijih imena svetske dens scene, podjednako uspešni i traženi u Evropi i u SAD.

Norveški duo "Röyksopp" na „Egzit" donosi svoj zavodljivi i melodičan elektronski zvuk. Dok se takmiče za najbolji spot godine ("The Girl And The Robot") i nagradu "Spellemannprisen" (norveški „Gremi"), ovaj, kako se čini, nezaustavljivi duo snima novi album, koji bi, prema najavama, trebalo da objave tokom ove godine.

"Röyksopp" trenutno vladaju svojim hitom "This Must Be It". Oni su takođe favoriti publike online radija "Last.fm", a više od 750.000 slušalaca čulo ih je oko četiri i po miliona puta.

Mika za svoju muziku kaže da se lako može definisati, da njeni osnovni principi jesu radost i moć i da ne prati modu i konvencije, na taj način podsećajući nas na staru i skoro zaboravljenu poruku popa: individualnost. I on ovome zaista ostaje veran.

Uz svoja dva studijska albuma i brojne nagrade koje je pokupio od 2007. godine, Mika je pokazao da treba gajiti slobodu da budemo slobodni. Bez tabua, konvencija, sa muzičkim obrazovanjem koje ga podržava u njegovoj kreativnosti, Mika na „Egzit" donosi pravu šarenu vizuelnu i muzičku oluju.

„Dens arena" će ove godine ugostiti italijanski duo koji trenutno vlada plesnom muzikom, "Crookers", a svoj nastup na „Egzitu" potvrdili su i "Boys Noize", Erol Alkan, Ida Engberg, kao i di-džejevi Bizi Pi i Mehdi.

U „Dens arenu" dolazi i kum tehno zvuka Rikardo Viljalobos, kao i kreativni i zarazni „Moderat". Nastup povodom 15 godina produkcijske kuće „Ovum" sprema i Džoš Vink.

Svoje nastupe na „Egzitu" već su potvrdili elektro pop i rok sastavi "Crystal Castles" i "Does It Offend You, Yeah?".

Duo iz Toronta "Crystal Castles" koji čine Itan Kat i Elis Gles, preokrenuo je elektro-pop scenu svojom beskompromisnim i intenzivnim zvukom, a publika će ih kod nas po prvi put videti na glavnoj bini „Egzit" festivala.

"Does It Offend You, Yeah?", bend koji spada u najinteresantnije predstavnike novog talasa britanskog elektro rok zvuka i čiji stil mnogi porede sa "The Killers", "Daft Punk" ili "Justice", na jedanaestom „Egzit" festivalu nastupiće na „Fjužn stejdžu".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво