„Hu“ nastupili na Superboulu

Nakon 46 godina postojanja, legendarni britanski rokeri „Hu“ su svoju karijeru „upotpunili“ svirkom na poluvremenu Superboula u Majamiju, mada je Rodžer Daltri kasnije priznao da nisu baš oduševljeni svojim nastupom na ovom sportskom događaju.

Čuveni engleski sastav "Hu" (The Who) nastupio je prošle noći u poluvremenu 44. Superboula, finalne utakmice američke NFL lige, odigrane u Majamiju na stadionu "Sun Life".

Pevač Rodžer Daltri i gitarista Pit Taunzend, jedina dva "preživela" člana originalne postave, praćeni ostatkom sadašnjeg benda u pozadini, izveli su na cirkularnoj bini pred 70.000 gledalaca miks skraćenih verzija svojih najvećih hitova.

Za "medli" sastavljen od pet klasika - "Pinball Wizard", "Baba O'Riley", "Who Are You?", "See Me, Feel Me" i "Won't Get Fooled Again" - dobili su oko 12 minuta "fore" u najskupljem EPP terminu u istoriji televizije i lepo ih iskoristili, iako Daltri pre utakmice nije uspeo da sakrije da nije neki ljubitelj američkog fudbala, već evropskog, i da mu je "malo čudna" ideja da nastupi na poluvremenu jednog sportskog događaja.

Kasnije je to samo potvrdio rečima: "Čak se nisam ni osećao kao na koncertu. To je televizijski šou. I šta možete da uradite za 12 minuta?". I zaista, nisu imali vremena da se obrate publici, ni da spomenu Superboul i Majami, čak ni da se zahvale na kraju - sve ono na šta su navikli.

Međutim, tradicionalni mini-koncert u poluvremenu finala američkog fudbala postao je prestižan nastup najvišeg profila. Poslednjih godina na binu na travnatom terenu istrčavali su "U2", Brus Springstin, Tom Peti, Prins, "Roling stounsi" i Pol Makartni.

"Medli" varijanta nije neobična za bendove sa gomilom hitova iza sebe - Springstin i Prins su učinili nešto slično.

Kao i ranije, nastup grupe "Hu" praćen je impresivnim lajtšouom, sa značajnom ulogom lasera i vatrometa. Na samoj kružnoj bini našlo se mesta i za njihov prepoznatljivi logo, ali zato fanovi ove godine nisu imali mogućnost da im priđu na samom terenu.

Ako izvedemo zaključak na osnovu iskustava iz prošlosti, nastup u poluvremenu Superboula bi trebalo grupi "Hu" da "pogura" prodaju svih izdanja.

Prošle godine, Brus Springstin je svoje pojavljivanje na finalu iskoristio i gotovo spojio sa objavljivanjem albuma "Working On A Dream," koji je u prodavnice stigao nedelju dana pre najveće utakmice u godini. I... album je debitovao na prvom mestu "Bilbordove" Top 200 liste albuma u nedelji koja je kulminirala Superboulom, i ostao na broju dva tokom naredne.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара