Jamajka otkazala koncert u čast Boba Marlija

Poštovaoci Boba Marlija sinoć su uskraćeni za najveći događaj na godišnjoj proslavi u Negrilu povodom rođendana rege legende, jer je policija odbila da izda dozvolu za održavanje koncerta zbog pritužbi na buku.

Veliki koncert u okviru godišnje proslave koji privlači stotine turista na obeležavanje rođendana Boba Marlija pod nazivom "Bob Marley Birthday Bash", otkazan je prvi put od 1992. kad je ustanovljen, zbog pritužbi na buku.

Policija nije dala dozvolu promoteru Klajvu Pringlu za organizovanje tradicionalnog koncerta u Negrilu zbog ranijih žalbi stanovnika.

Koncert u čast Boba Marlija održavan je svakog 6. februara i do sada je uvek trajao posle 02.00 (obično do zore), što je protivno Zakonu o pravljenju buke, izjavila je predstavnica policije Dezita Tejlor.

Prošle godine, Pringl je, zbog stvaranja buke u ranim jutarnjim satima, kažnjen globom od 560 dolara.

Koncerti su na Jamajci organizovani u Negrilu, gradu na obali mora zapadno od Kingstona i privlačili su i do 3.500 ljudi, naveo je Pringl.

Ministar turizma Edmund Bartlet nedavno je inicirao da se izvrši revizija zakona i da se produži vreme za događaje koji privlače turiste.

Slične zabave u čast jamajčanskog rege muzičara održavaju se redovno u Londonu, Majamiju i na Havajima.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи