Ria nastupio u punoj „kamernoj“ dvorani Centra „Sava“

Britanski bluz gitarista i pevač Kris Ria održao je koncert u ispunjenoj velikoj dvorani Centra „Sava“, a kao specijalni gost beogradskoj publici se predstavio irski gitarista Pol Kejsi. „Kamerna“ atmosfera do samog kraja.

Romantične i melanholične melodije na akustičnoj gitari, kojima je Pol Kejsi pridobio publiku, smenili su poznati hitovi, hrapav glas i virtuozno vladanje gitarom Krisa Rie.

Dve godine od svog nastupa u Beogradskoj areni, Ria je podsetio okupljene na svoj originalni muzički stil, po kome je prepoznatljiv i cenjen podjednako od publike i kritike.

Hitovi "Josephine", "Julia", "Looking For the Summer", "Easy Rider", "Where The Blues Come From", propraćeni su gromkim aplauzom i uzvicima oduševljenja, ali nikog u dvorani nisu podigli sa mesta.

Publika je sve vreme sedela mirno i tiho, a jedino što je u takvoj atmosferi odavalo utisak da nije u pitanju koncert klasične muzike, bili su fotoaparati i mobilni telefoni, koji su gotovo sve vreme svetleli, kao i gromoglasno aplaudiranje praćeno vrištanjem nakon svake numere.

Ni izvođenje legendarne pesme "Road To Hell" uz crvene reflektore i dim, koji su dočarali vatru, nije podiglo publiku na noge.

Tek su bis i pesme "On The Beach" i "Let's Dance" naterali okupljene da zaigraju i siđu do bine, bar onoliko blizu koliko je obezbeđenje dozvolilo.

Posle prvog bisa publika je očekivala povratak Rie na scenu.

Utisak da sledi još jedan bis stvarala su ugašena svetla, ali izgleda da se slavni britanski gitarista predomislio i odlučio da je bilo dosta za jedno veče, ostaviviši publiku iznenađenu posle nekoliko minuta dozivanja i čekanja u mraku da se pojavi.

Ria je nastupio u Beogradu u okviru svoje evropske turneje, započete u januaru, na kojoj promoviše nedavno objavljen dupli album svojih najvećih hitova pod nazivom "Still Far To Go - The Best of Chris Rea".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво