Intervju sa Krisom Riom pred koncert

Kris Ria, zvezda roka i bluza, gitarista, pevač i kompozitor, nastupa večeras u Centru „Sava“. Naša publika imala je priliku da ga sluša pre dve godine u Beogradskoj areni, a nova turneja ponovo ga dovodi u naš grad. Uoči koncerta, govori ekskluzivno za RTS.

Svet ga je prihvatio zahvaljujući hitovima sasvim posebnog zvuka u kojima je, sudeći po milionskim tiražima i tridesetogodišnjoj karijeri, pronašao pravi sklad bluza, roka i komercijalnih žanrova. Pre devet godina, oporavljajući se od raka pankreasa, odlučio je da se vrati bluzu.

"Ja sam oduvek pripadao bluzu. Muzičku karijeru započeo sam kao bluz gitarista. Nisam imao nameru da budem pevač, a još manje rok zvezda. Posle teške bolesti bio sam veoma slab, nisam ništa mogao da radim skoro dve godine. Tada sam se vratio upravo onome što sam isprva želeo da budem", izjavio je pred koncert Ria.

Odluku da turneju i album nazove "Prešao sam velik put, ostalo je još mnogo", Ria je prokomentarisao rečima: "Ima toliko toga što bih još želeo da uradim. I sada, dok smo na turneji, radim na novom projektu. Biće to album koji ćete moći da gledate, DVD i CD zajedno".

"Road to Hell", Put u pakao, naziv je jednog od najvećih hitova Krisa Rie. Njegova autobiografija, koja treba da bude gotova ove godine, zvaće se "Put u pakao i nazad", pri tome, Ria ne misli na suočavanje sa teškom bolešću.

"Put u pakao je kada želite previše materijalnih stvari. Svi misle da moraju da imaju auto poput Be-Em-Vea, veću kuću, od svega žele više. To je put u pakao, koji sam i ja otkrio", rekla je na kraju svetska zvezda.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се