Bogata koncertna ponuda početkom 2010.

U prva tri meseca ove godine u Beogradu će nastupiti Kris Ria, Pako De Lusija, Pol Jang, „Spandau balej“, „Ramštajn“, Toni Cetinski, „Galija“, „Plavi orkestar“, „Legende“, kao i mnogi drugi, što će se odlično nadovezati na bogatu ponudu u poslednja tri meseca 2009.

Prognoze iz prošle godine da će ekonomska kriza drastično prorediti dolaske stranih izvođača u Srbiju i istanjiti novčanike domaće publike ostvarile su se 50 posto - drugi deo je potpuno tačan, ali nema veze sa krizom, već sa prebogatom ponudom koju je zaista bilo teško finansijski ispratiti.

Prema dosadašnjim najavama, "pražnjenje" novčanika će se nastaviti vrlo brzo, a "glavni krivci" su Beogradska arena i Centar "Sava" i njihovi atraktivni programi.

Naime, naša najveća dvorana, kapaciteta od oko 20.000 posetilaca, ugostiće "Spandau balej" (26. februar), britansku grupu koja je na vrhuncu popularnosti, 1986, već nastupala u Beogradu, zatim Anai, glumicu i pevačicu iz tinejdž atrakcije "RBD", koja je započela solo karijeru (10. mart), i najpoznatiji nemački rok sastav "Ramštajn" (20. mart).

Što se Centra "Sava" tiče, 5. februara će u velikoj sali nastupiti poznato ime svetske muzičke scene - Kris Ria. Pet dana kasnije i francuska grupa "Er", a na istu binu u okviru 11. "Gitar art" festivala će se 12. februara popeti i legenda flamenka, gitarista Pako De Lusija. Za pop veterana Pola Janga rezervisan je 17. dan drugog meseca u godini. 

Sarajevski "Plavi orkestar", niška "Galija" i hrvatski pop pevač Toni Cetinski prvi su izvođači sa prostora bivše Jugoslavije koji su najavili koncerte u Beogradskoj areni u 2010. godini.

Prvi će nastupiti Cetinski i to 14. februara na Dan zaljubljenih.

Hrvatski pevač u Beogradu namerava da okonča dvogodišnju turneju povodom poslednjeg albuma "Ako to se zove ljubav" nazvanu "Furia Tour".

"Za 20 godina karijere mislim da smo zaslužili Beogradsku arenu i ja i moja publika. Punio sam nedavno Zagrebačku arenu dva puta, ranije Arenu u Puli, pa sam odlučio da i beogradsku publiku počastim nečim malo većim i ozbiljnijim", rekao je Cetinski agenciji Beta.

Proslava "Galijinog" jubileja u Areni

"Galija" pevača Nenada Milosavljevića, koja je 2009. godine obeležila tri decenije postojanja trostrukom kompilacijom "Oženiše me muzikom" (PGP RTS), sviraće u Beogradskoj areni 13. marta.

Milosavljević je ranije agenciji Beta rekao da ne smatra da je rizična odluka da "Galija" svira u dvorani koja se za mnoge domaće i strane izvođače ispostavila kao prekrupan zalogaj.

"Polako se vraćaju prave vrednosti. Imali smo u prošlosti ogromne tektonske poremećaje, pa su se pojavili ljudi od kojih polovine se danas ne sećamo. 'Riblja čorba' je u Areni napravila više nego sjajan koncert i mislim da se vraćaju pravi majstori koji i treba da budu na sceni", rekao je Milosavljević.

Najveći koncert "Plavog orkestra" u Srbiji 

Najveća tinejdž atrakcija u Jugoslaviji osamdesetih godina, "Plavi orkestar" frontmena Saše Lošića, pred Novu godinu objavio je preko Interneta besplatan singl "Amerika", koji prethodi novom albumu najavljenom za februar i do sada najvećem koncertu benda u Srbiji 27. marta u Beogradskoj areni.

Bend poznat po hitovima "Bolje biti pijan nego star", "Suada" i "Goodbye Teens" u Beograd dolazi u okviru koncertne mini turneje koja će obići 26. februara ljubljansku dvoranu "Tivoli" i 13. marta Arenu Zagreb.

Ipak, pre svih će uživati ljubitelji opere, jer ih prava "poslastica" očekuje već 31. januara kada u Centru "Sava" nastupa naša diva Jadranka Jovanović.

U istom prostoru, 6. i 7. februara svoje tradicionalne godišnje koncerte održaće grupa "Legende".

"Bajaga i instruktori", koji su krajem decembra održali tri koncerta u prepunom Centru "Sava", slavljeničku turneju povodom 25 godina benda nastavljaju do aprila.

Prve koncerte u 2010. godini bend Momčila Bajagića najavio je za 12. januar u zrenjaninskom pozorištu i 13. januar na dočeku Nove godine po julijanskom kalendaru na gradskom trgu u Leskovcu.

Pop pevač Željko Vasić, koji je u decembru u Centru "Sava" imao prvi samostalni koncert u Beogradu, zapevaće 17. januara u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Alternativni sastav "Autopark", koji se pred Novu godinu oglasio trećim albumom "Samo dalje", sviraće 13. februara u klubu "Crna kuća" u Novom Sadu.

Prve koncerte u 2010. godini imali su već alternativci "Kanda, Kodža i Nebojša" koji su nastupili 1. januara u okviru trodnevnog novogodišnjeg programa u beogradskom klubu "Akademija", a iste večeri na reprizi dočeka u bivšem bioskopu "Odeon" u Beogradu svirali su "KUD Idijoti", "Obojeni program" i "Repetitor".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво