Džejms Blant najprodavaniji u protekloj deceniji

Nakon objavljivanja lista naprodavanijih albuma u prethodnoj deceniji, ispostavilo se da sa obe strane Atlantika „vladaju“ Englezi - u SAD „Bitlsi“ sa kompilacijom „1“, a u Britaniji Džejms Blant sa svojim debitantskim albumom.

Debitantski album engleskog pevača Džejmsa Blanta "Back to Bedlam" iz oktobra 2004. godine najprodavaniji je album protekle decenije u Velikoj Britaniji, preneo je magazin "Bilbord" podatke kompanije "Official Charts".

Drugo mesto zauzima još jedan prvenac - "No Angel" - koji je pevačica Dajdo (Dido) izdala 1999. godine. Još jedan njen album završio je na listi naprodavanijih - 7. mesto, "Life For Rent".

"Back to Black" Ejmi Vajnhaus, objavljen 30. oktobra 2006, i prodat u oko 3.000.000 primeraka u Britaniji, dospeo na treću poziciju.

Niz uspešnih debitantskih izdanja na listi nastavlja na četvrtom mestu Leona Luis i njeno studijsko ostvarenje "Spirit" iz 2007, dok je peta pozicija pripala Dejvidu Greju za album "White Ladder" izdat 1998.

Kompilacija "Bitlsa" pod nazivom "1", koja je na istoj listi u SAD završila na samom vrhu (tekst "'Bitlsi i Eminem 'naj' u SAD u protekloj deceniji"), na ostrvu je stigla do šestog mesta.

Korak iza već pomenute Dajdo na 7. mestu, zauzeo je sastav "Coldplay" sa "A Rush Of Blood To The Head" (2002).

Jedini "stranci" koji su se "ugurali" u prvih 10 su Amerikanci "Scissor Sisters" sa istoimenim CD-om, kojim su debitovali u februaru 2004 (9. mesto).

Album "Beautiful World" iz 2006. godine obezbedio je bendu "Take That" deseto mesto na listi najprodavanijih u Velikoj Britaniji u poslednjoj dekadi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи