„Nišvil“ tek sprema velika iznenađenja

Uprkos tome što je do džez smotre „Nišvil“ ostalo skoro šest meseci, u ovom zimskom periodu, dogovara se najveći broj učesnika festivala. Za sada je sigurno da će ovogodišnje izdanje festivala zatvoriti Džulijan Marli, sin najveće rege zvezde Boba Marlija.

Džulijan Marli, sin Boba Marlija, trenutno je jedna od najvećih rege zvezda u svetu. Do sada je snimio četiri studijska albuma. Ove godine je nominovan za Gremi nagradu za najbolji rege album u svetu.

„Fuzija džeza podrazumeva rege i ne možete ga zaobići. Džulijan je izuteno popularan u svetu i mislim da postoji i taj rege bus koji iz Beograda dolazi namenski za 'Nišvil' svake godine i ove godine će on svakako biti pun“, kaže Ivan Blagojević, direktor „Nišvil džez festivala“.

Nagradu za životno delo ove godine dobiće naš proslavljeni džez pijanista Miša Krstić.

„Zasluženo. Mislim da smo zaokružili neku elitu iz tog perioda kad su zajedno nastupali Miša Blam, on i Mića Marković i da je on poslednji od tih velikana“, objašnjava Blagojević. 

Učesnik 26. „Nišvila“ biće i Čarli Hanter, jedan od 10 najboljih džez gitarista. On nastupa sa pevačicom Lusi Vudvord.

„Čarli Hanter je svakako jedan od najspecifičnijih svirača i on na istoj gitari svira i solo i bas deonice i sam je dizajnirao svoje gitare. Mislim da će biti za najveći broj posetilaca festivala koji vole gitare, to pravi događaj“, poručuje direktor „Nišvila“.

U „Nišvilu“ kažu da prva iznenađenja tek predstoje. Kao mogući učesnici festivala najavljuju se američka soul pevačica Mejsi Grej i Deril Džouns, basista legendarnog sastava „Roling stouns“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво