Holandska soul diva Šaron Kovaks dolazi u Beograd

Šaron Kovaks, holandska soul diva, koju svetski mediji predstavljaju kao novu Ejmi Vajnhaus održaće dva koncerta, 7. i 8. marta, u klubu Bitefart kafe u okviru muzičkog projekta „Mjuzikolodži barkafe sešns“.

U razgovoru sa organizatorim koncerta Šaron Kovaks istakla je da joj je drago zbog poređenja sa legendarnom Elmi Vajhaus, koja je zadivila svet.

„Ejmi je imala dublji glas što je slučaj i kod mene. Svoju muziku je koristila da se izrazi i prikaže baš onakvom kakva je bila. Umela je takođe da bude mračna. Jeste me inspirisala, ali veći deo svoje inspiracije pronašla sam u pevačicama starije generacije kao što su Eta Džejms, Ela Ficdžerald, Bili Holidej, Dženis Džoplin...Ono što te inspiriše, to nosiš sa sobom“, objasnila je pevačica.

Nakon veoma zapaženog singla My Love, holandska umetnica izdala je dva albuma Shades of Black i Cheap Smell.

Kako Šaron Kovaks kaže, Shades of Black je bio njen prvi album koji je nastao u jednom mračnom periodu. 

„Sada kada vratim film verujem da sam potpuno odrasla uz njega. Drugi album Cheap Smell nastao je takođe u teškom periodu. Rastala sam se sa svojim producentom, a i ceo moj bend je otišao sa njim. Stvarajući ovaj album borila sam se sa depresijom i pokušavala da pronađem svoj put. Verujem da će sledeći album biti više nalik prvom, obojen nekom melanholijom...“, kaže Šaron.

Autentičnost na sceni koju joj mnogi pripisuju Šaron Kovaks smatra privilegijom i srećom u muzici. 

„Uvek se držim onoga što me čini srećnom, bilo da je reč o onome što radim ili o tome kako izgledam. Važno mi je da uživam u estetici onoga što nudim ljudima na sceni. Možda je to autentičnost? Odvojiš se od drugih radeći ono što je blisko tvom biću. Ukoliko to ne radim ja prosto nisam srećna“, zaključila je holandska diva.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво