Izabran novi supervizor „Pesme Evrovizije“

Izvršni supervizor „Pesme Evrovizije“ biće Martin Esterdal iz Švedske, koji će po završetku ovogodišnjeg takmičenja u Roterdamu zameniti Jona Olu Sanda, saopštila je Evropska radiodifuzna unija.

Martin Esterdal iza sebe ima više od dve decenije iskustva rada na televiziji, a bio je i izvršni producent dva „Evrosonga“ koja su održana u Švedskoj - u Malmeu 2013. i u Stokholmu 2016. godine.

Osim toga, bio je i direktor i odgovorni urednik sportskog i zabavnog programa švedskog javnog servisa SVT, gde je bio zadužen za brojne televizijske prenose, uključujući i prenos ceremonije dodele Nobelovih nagrada i venčanje švedske prestolonaslednice Viktorije 2010.

Esterdal je za zvanični evrovizijski sajt Eurovision.tv rekao da je počastvovan što je dobio priliku da bude na čelu „Pesme Evrovizije“.

„Pesma Evrovizije je najveći muzički festival i najdugovečnija televizijska emisija na svetu. Njena sposobnost da zabavi i ujedini ljude širom Evrope i sveta je jedinstvena“, rekao je Esterdal po izboru za novog supervizora takmičenja.

Šveđanin će zameniti Jona Olu Sanda, koji će po završetku „Pesme Evrovizije“ u Roterdamu otići sa funkcije na kojoj je bio od takmičenja u Diseldorfu 2011. godine.

Izvršni supervizor „Pesme Evrovizije“ zadužen je da nadgleda pripremu i organizaciju takmičenja u ime Evropske radiodifuzne unije (EBU). Zajedno sa svojim timom sarađuje sa preko 40 članova EBU-a i u njihovo ime obezbeđuje da se „Evrosong" svake godine održi u skladu sa zajednički utvrđenim pravilima takmičenja.

Martin Esterdal će, osim za „Evrosong“, biti odgovoran i za organizaciju „Dečje pesme Evrovizije“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи