Kašike plešu u novom spotu „Neozbiljnih pesimista“

Antiglobal etno pankeri „Neozbiljni pesimisti“ objavili su vizuelno izuzetno neobičan spot, sa rasplesanim kašikama kao glavnim protagonistima, za pesmu „Totalna demoralizacija“ sa aktuelnog albuma „Pametovanje iz provincije“.

„Ideju je za spot je dao Daba, somborski reper i konobar u kafiću 'Dve krigle debele', inače gost u našoj pesmi Balada, u kom sam se našao sa Markom Jankovićem tvorcem ovog spota.

Dok je spremao našu narudžbinu čuo je šta pričamo, pa je dobacio: „Probajte sa kašikom i medom. I evo 'Totalne demoralizacije' sa kašikama i medom“, objašnjava frontmen „Pesimista“ Igor Olujić.

Prema njegovim rečima, poruka pesme je da se probamo odupreti ludilu koje nas okružuje tako što za početak nećemo postati njegov deo u koji nas stalno uvlače raznim saopštenjima, novim pravilima i raznim izmišljenim tenzijama.

„Neozbiljni pesimisti“ su ove jeseni za promotersku kuću Long Plej, na CD-u, Jutjubu i digitalnim plaformama, objavili „Pametovanje iz provincije“, angažovani album sa stavom, čijih 11 pesama vesele, poletne muzike u tekstovima govori o gorkim i teškim temama koje nas okružuju, kao što su korupcija, nepismeni političari, nedostatak institucija, rijaliti programi...

Trećem albumu „Pesimista“ prethodilo je nekoliko upečatljivih spotova i singlova Kao da nema, sa somborskim dečijim horom Šareni vokali, govorio je o pogrešnim uzorima, Bežim iz bende, sa gostom Šemsom 69 iz „Brkova“ o nedoumicama čoveka koji napušta svoju zemlju, dok „Sudbinu“ sada „kontrolišu tajkuni jer su otkupilu prava na nju“.

broj komentara 0 pošalji komentar