U podne stiže novi spot Ekstra Nene

Povodom promocije najnovijeg albuma Ekstra Nene, za danas u podne na kanalu PGP RTS-a na „Jutjubu“, zakazana je premijera video-spota pesme „U hladnoj vodi“.

Spot koji će u podne moći da se vidi na kanalu PGP RTS-a na Jutjubu  najavljuje predstojeću promociju novog albuma Marioneta, 12. samostalnog albuma Ekstra Nene.

Zahvaljujući neobičnoj boji i opsegu glasa, Ekstra Nena se uspešno ogleda u različitim muzičkim žanrovima (gradska i narodna pesma, romansa, šlager, džez, kancona, filmska muzika), a koncertni repertoar izvodi na nekoliko svetskih jezika – na engleskom, italijanskom, francuskom, nemačkom, španskom, grčkom, ruskom...

„Novi album Marioneta, koji će biti dostupan već od ove sedmice, preporučujem svima koji vole kvalitetnu muziku bez žanrovskog opredeljenja“, poručuje Snežana Berić poznatija kao Ekstra Nena i poverava da ime novog albuma nije odabrano slučajno već „savim namerno jer pripada vremenu u kome živimo“.

Saradnici na novom albumu Ekstra Nene za PGP RTS su: Ivan Akulov, Milena Ludajic i Nikola Radivojević.

Među dosadašnjim samostalnim albumima koje je snimila Ekstra Nena, kako je relevantni muzički kritičari nazivaju „prva dama srpske šansone“, tek prva dva su objavile druge muzičke kuće, a izdavač svih ostalih je PGP RTS.

Uz novi album, Marioneta, broj do sada snimljenih samostalnih muzičkih materijala Ekstra Nene je 12.

Takođe, snimila je i mnogobrojna audio, video i kompilacijska izdanja i više od stotinu snimaka za Radio Beograd. Snimila je i brojne šou-programe za TV Beograd, kao i za ostale televizijske centre u zemlji i regionu.

Do sada je osvojila 26 nagrada na muzičkim festivalima. Zapažen uspeh postigla je reprezentativnim nastupom na „Pesmi Evrovizije“ u Švedskoj, u Malmeu 1992. godine. Zahvaljujući tome, snimila je više samostalnih izdanja i kompilacija za strane izdavače, ostvarivši saradnju sa mnogim evropskim kompozitorima.

Ostvarila je i niz dramskih uloga na televiziji i u pozorištu (predstava Arizani u Pozorištu na Terazijama, mjuzikl Zaljubljena žena u „Teatru Cirih“ i Centru „Sava“ 2008. godine).

Dobitnica je priznanja Zlatne značka Kulturno prosvetne zajednice Beograd, za izuzetan doprinos u oblasti kulture i umetnosti. Učestvovala je i u mnogim humanitarnim akcijama. 

Autor je četiri knjige objavljenih (bajke, poezija i proza): Zaljubljena tetka, Put do srca, Ne zaboravi me i I to će proći. Maštovito, nadahnuto i sugestivno govoreći u ime lepšeg i pravednijeg sveta, njena poetika je pravi cvetnik uznesenih ljubavnih stihova nadahnutih čovekovom težnjom ka pripadanju, na uzvišen i neposredan način iskazujući ljudska, lična osećanja, neprikrivenu i nesputanu iskrenost zaljubljene šansonjerke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво