Slobodan Trkulja i „Balkanopolis“ u februaru u Novom Sadu i Beogradu

Širom sveta priznati umetnik Slobodan Trkulja i njegov sastav „Balkanopolis“ nastavljaju sa serijalom koncerta „Balkanopolis i prijatelji“. U Novom Sadu nastupaju 7. februara u Srpskom narodnom pozorištu, a dan kasnije u Beogradu u Centru „Sava“.

Слободан Тркуља и „Балканополис“ у фебруару у Новом Саду и Београду Слободан Тркуља и „Балканополис“ у фебруару у Новом Саду и Београду

Slobodan Trkulja i „Balkanopolis“ izvode jedinstvenu muziku koja je zasnovana na rok i orkestarskoj muzici, tradicionalnom zvuku Srbije i Balkana, pravoslavnom pojanju, uz gajde, tambure, kavale, gitare i bubnjeve, te Trkuljin prepoznatljiv nežan, ali i moćan glas.

Osim po energičnim nastupima, poznati su i po ekscentričnim frizurama i modernim kostimima kao iz Tolkinovih bajki.

Harizmatični multiinstrumentalista je sa „Balkanopolisom“ proteklih godina osvajao Aziju, održavši mnogobrojne koncerte u Maleziji, Iranu, Emiratima i ponajviše u Kini gde ih je publika neizmerno zavolela i prihvatila kao svoje.

O njihovoj ogromnoj popularnosti u Kini svedoči i dokumentarni film koji o njima već pola godine snima kineska centralna televizija CCTV.

Serijal „Balkanopolis i prijatelji“ započeli su još 2015. godine velikim koncertom u beogradskoj Areni kada su sa njima kao prijatelji nastupili fado diva Mariza, soul zvezda Olita Adams, najpoznatija afrička zvezda Baaba Maal i drugi.

Za nove spektakularne koncerte „Balkanopolis i prijatelji“ spremili su posebno iznenađenje i muziku koju će izvesti sa egzotičnim prijateljima koje su upoznali na putovanjima po dalekom istoku.

„U kojoj god dvorani da sviramo to je mesto na kome muzika 'Balkanopolisa' dobije novu dimenziju, mesto gde hrabro zakoračimo u novo i drugačije. Razmena energije sa publikom je posebna, muzika nas sjedini toliko da postanemo bliski prijatelji, zagrljeni, prožeti istom emocijom koja ostane da diše u nama još dugo posle. Jedva čekam nove susrete sa publikom i uzbuđen sam jer ćemo na koncertu imati drage goste iz inostranstva. Pozvali smo prijatelje koje smo stekli na proputovanjima širom sveta da pokažemo svu lepotu naših različitosti i istovremeno svu lepotu onog što nas čini istim“, rekao je jedan od najkretivnijih umetnika Slobodan Trkulja, muzičar koji svira više od 15 instrumenata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво