„Arsenal fest“ na dodeli Evropskih festivalskih nagrada

Kragujevački muzički festival „Arsenal“, koji će biti održan jubilarni, deseti put od 25. do 27. juna 2020. godine, ušao je u uži izbor nominovanih za prestižne Evropske festivalske nagrade u kategoriji najboljeg malog festivala.

Više od 350.000 pristiglih glasova u onlajn glasanju tokom novembra odlučivalo je koji će od stotinak kandidovanih festivala ući u uži izbor nominovanih u 14 kategorija. Pobednici će biti proglašeni na dodeli Evropskih festivalskih nagrada (European Festival Awards 2019) 15. januara 2020. godine u Groningenu u Holandiji.

U kategoriji najboljih malih festivala (do 10.000 posetilaca dnevno) kragujevački „Arsenal“ je nominovan sa festivalima „Jazz In the Park” (Rumunija), „Leffingeleuren” (Belgija), „Maifeld Derby” (Nemačka), „No Sleep Festival” (Srbija), „Roadburn Festival” (Holandija), SHARPE (Slovačka), „Szene Openair” (Austrija), „Tauron Nowa Muzyka Katowice” (Poljska) i „Wacken Winter Nights” (Nemačka).

„Već se osećamo kao pobednici, to što smo nominovani za European Festival Awards je veliki uspeh za nas. Deset godina postepeno gradimo priču o 'Arsenalu' i uspeh je što ovoliko trajemo i uživamo podršku fantastične publike koja voli i tradicionalno dolazi na festival. Nominacija za European Festival Awards je uspeh svih nas koji smo izdržali i kada nije bilo lako izdržati. To je uspeh, pre svega publike, a tek onda i tima 'Arsenal festa'. Hvala svima na podršci“, rekao je predsednik „Arsenal festa“ Zoran Vulović.

Godišnje European Festival Awards koje se dodeljuju najcenjenijim festivalima i njihovim organizatorima na Starom kontinentu, ustanovili su 2009. godine Festival Awards Ltd., Yourope (Evropsko udruženje festivala) i Eurosonic Noorderslag.

U svojih 15 kategorija (najbolji veliki festival, najbolji festival srednje veličine, najbolji novi festival, festival sa najboljim izborom izvođača...) Evropske festivalske nagrade odaju priznanja „festivalima, organizatorima i pojedincima koji pomeraju granice u domenu zdravlja i sigurnosti posetilaca, podizanja društvene svesti i progresivnog načina razmišljanja“.

„Arsenal“ je od svog prvog izdanja 2011. godine izrastao u respektabilan i uticajan regionalni muzički festival, koji privlači ne samo posetioce iz Srbije i bivše Jugoslavije, već i ostatka Evrope i sveta, pažljivim odabirom i spojem zanimljivih i uticajnih svetskih i regionalnih imena. 

Ulaznice za „Arsenal fest X“ biće u prodaji od sredine decembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара