„Dip parpl“ pokazao u Areni da je rokenrol besmrtan

Da nisu "Perfect Strangers", legende rokenrola, grupa „Dip parpl“ pokazala je u krcatoj Štark areni. U hitovima rok velikana uživali su i oni koji su odrastali uz njihove pesme, ali i mnogo mlađi. Klasik "Smoke on the Water" publika je pevala u glas, a posle bisa od publike su se oprostili uz čuvenu "Black Night".

„Дип парпл“ показао у Арени да је рокенрол бесмртан „Дип парпл“ показао у Арени да је рокенрол бесмртан

Publiku, u kojoj su bili i oni koji legende rokenrola prate od početaka, ali i mnogo mlađi, dobro je zagrejala predgrupa „Monster trak“, a tačno u 21 čas „Dip parpl“, predvođen Janom Gilanom, stupio je na scenu i od prvih rifova hita Highway Star, preko Pictures of Home, opravdao čekanje.

Perfect Strangers, Sometimes I Feel Like Screaming i drugi hitovi iz duge karijere benda, ponovo su odjeknuli novobeogradskom halom, kao i 2014. godine kad su poslednji put nastupali na ovom istom mestu.

„Hvala vam, ovo je duga turneja, lepo je videti vas i vratiti se ponovo ovde“, poručio je Gilan i poveo krcatu Arenu kroz istoriju „Dip parpla“.

Pre dve godine, rok ikone su započele Long Goodbye Tour, za koju su planirali da bude poslednja u njihovoj bogatoj koncertnoj karijeri, ali zbog ogromnog interesovanja miliona obožavalaca širom sveta, „Dip parpl“ je u okviru turneje ponovo posetio neke zemlje, a na radost velikog broja obožavalaca, Srbija je bila jedna od njih.

Ljubitelji tvrdog zvuka imali su priliku da verovatno poslednji put uživo čuju rok velikane kako izvode svoje najveće hitove poput Bloodsucker, Strange Kind of Woman, Space Truckin, Uncommon Man, Lazy.

Kako je i očekivano, godine su ostavile traga na prepoznatljivom Gilanovom glasu, ali njihova energija i vidno uživanje dok su na bini nije jevnjavalo ni na trenutak.

Uz klasik Smoke on the Water, što je bila i poslednja pesma u zvaničnom delu, publika je pevala u glas.

Veterani rokenrola, na oduševljenje obožavalaca, na bis su izašli s pesmom Hush, dok su se od beogradske publike konačno oprostili uz čuvenu Black Night.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво