„Legendica“ – novi pevač grupe „Legende“ voli rok

Članovi grupe „Legende“ Zoran Dašić i novi pevač Nikola Zekić, nosioci su priznanja Saveza estradnih umetnika.

Zoran Dašić je dobitnik nagrade Saveza estradnih umetnika za životno delo, a novi pevač „Legendi“, Nikola Zekić, takođe je nagrađen – plaketom.

„Zekić uopšte nije početnik. Mi smo njega dobili kao nagrađenog pevača“, rekao je, gostujući u Beogradskoj hronici, Dašić.

„Dobio sam plaketu za estradno-muzičku scenu Srbije. To je velika čast i zadovoljstvo i hvala svima koji su me se setili. Ja satvarno nisam od juče u ovom poslu, tako da, ko je pratio moj rad, zna da to zaslužujem“, izjavio je Zekić.

Dodao je da, kada je bio pozvan da se pridruži Legendama, nije imao tremu, već „želju i volju da pokaže ono što ima u sebi“. Kaže i da je još kao mali, rado slušao Legende.

Nikolu je Legendama zapravo preporučila Merima Njegomir. U njegovom širokom repertoaru su i pop i rok numere, domaćih i stranih izvođača.

„Merima je rekla da je momak sjajan. On je u stvari pop pevač, ali rekao nam je i da se dobro snalazi sa sevdalinkama. Inače, bila su tri uslova za dolazak kod nas, prvi je da pevač voli to što mi radimo, onda, da bude mlađi od nas i treće, što može biti i prvo, da odlično peva“, ispričao je Daša.

„Legende“ su do sada održale 59 koncerata u beogradskom Centru „Sava“, gde su u kontinuitetu nastupale 25 godina. Ove zime koncert će opravdano izostati.

Grupa će pomeriti tradicionalni termin nastupa, tako da se koncert očekuje na jesen. Kada je reč o repertoaru i novim pesmama, za buduće albume, najavljuju i malo savremenije numere.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво