Spektakl za početak serije koncerata Bajage i „Instruktora“ u Centru „Sava“

Bajaga i „Instruktori“ su, u rasprodatom Centru „Sava“ u Beogradu, zajedno sa orkestrom „Beogradski solisti“ i horom „Lola“, priredili publici doživljaj za pamćenje i na fantastičan način započeli proslavu 35 godina postojanja benda. Drugi koncert, u istoj postavci i na istom mestu, zakazan je za večeras, a treći i četvrti za 8. i 9. decembar.

Спектакл за почетак серије концерата Бајаге и „Инструктора“ у Центру „Сава“ Спектакл за почетак серије концерата Бајаге и „Инструктора“ у Центру „Сава“

Pesme iz svih faza karijere zasjale su, pod dirigentskom palicom maestra Vojkana Borisavljevića, novim sjajem. Uz nezaobilazne, najveće hitove benda, program je, za ovu priliku, osvežen numerama koje poslednjih godina nisu redovne u repertoaru, a pogodne su za izvođenje u ovakvim, raskošnim aranžmanima.

Upravo su dve takve pesme, Još te volim i Zmaj od noćaja, poslužile kao sjajan uvod u jedinstveno muzičko putovanje od 1984. godine do danas. Svaka numera je na adekvatan način propraćena omotom albuma na kojem je snimljena.

Aktuelni album U sali lom predstavljen je naslovnom pesmom, zatim grandioznom baladom Bilo bi lako, i žestokom Može da te ubije grom.

Zaljubljenike u najraniju fazu rada obradovali su Mali slonovi. Na oduševljenje posetilaca svih generacija, nizala su se iznenađenja poput 442 do Beograda, Bam, bam, bam, Daljina, dim i prašina, Ruža vetrova, Rimljani, a pravu žurku su napravili nepogrešivi koncertni aduti Lepa Janja, ribareva kći, Vesela pesma, Sa druge strane jastuka...

Svetleo je Centar „Sava“ uz Zažmuri, što je uveliko tradicija kad se zasvira vanvremenska balada, na koju je savršeno legao Ruski voz. Sopran Nataša Tasić pokazala je, u punoj meri, raskoš svog glasa u Buđenju ranog proleća, a finiš nije mogao da prođe bez velikih hitova – Plavi safir, Ti se ljubiš, Moji drugovi...

Za samu završnicu zvaničnog dela  je izvedena Što ne može niko, možeš ti, koja, uz orkestar i hor, predstavlja pravo monumentalno muzičko delo.

Na bis su su se prvo vratili Bajaga i Saša Lokner za nežnu Otkada tebe volim, pa im se ostatak grupe pridružio u Tišini. Publici ni to nije bilo dosta, pa je na drugom bisu, posle gromoglasnih ovacija kojima je pozdravila bend, dobila i Tamaru i Gore dole.

Drugi koncert, u istoj postavci i na istom mestu, zakazan je za večeras (petak), a treći i četvrti su na programu u nedelju 8. i ponedeljak 9. decembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи