Džez srede u „Le Studio teatru“, u petak „Ab re“

Za ljubitelje džeza „Le Studio teatar“ organizuje svake srede „Džez džem sešn“. Takođe, ovog petka, na istom mestu, nastupiće grupa „Ab re“.

„Le Studio teatar“, u saradnji sa studentima Fakulteta muzičke umetnosti, 4. decembra organizuje događaj posvećen ljubiteljima džez muzike.

Ideja ovog okupljanja je zbližavanje i međusobno upoznavanje mladih muzičara iz Beograda i šire. Srede su u „Le Studiju“ namenjene za Džez džem sešn, kvalitetan i drugačiji muzički program u kojem će publika moći redovno da uživa.

„Le Studio host kvintet“ 1 ili 2, koje preteženo čine studenti džez odseka FMU, otvara događaj u 21 čas setom od sat vremena u sklopu kojeg će izvoditi izabrane numere.

Svi su pozvani da uživaju u ovoj vrsti muzike, ali i da sviraju jer se od 22 časa nastavlja džem sešn.

Muzičari koji su zainteresovani da podele svoj entuzijazam i ljubav prema džezu mogu da se prijave u grupu „Le Studio Džez džem sešn prodžekt“ na Fejsbuku gde se mogu dobiti sve potrebne infromacije o pravilima igre.

Cena ulaznice za publiku iznosi 300 dinara, a studenti uz indeks kartu plaćaju 150 dinara. Muzičarima ide sav prihod od ulaznica. Ulaz ne plaćaju muzičari koji su se prijavili i učestvuju u Džez džem sešnu.

U „Le Studio teatru“, u petaka, 6. novembra od 21 čas, uživo nastupa bend „Ab re“.

To će, verovatno, biti poslednja prilika da se uživo čuje bend „Ab re“, a da oni, makar formalno, ponesu epitet „demo“.

Nakon velike „kilometraže“ u karijeri dugoj skoro 20 godina, koncerata u inostranstvu, saradnje sa pozorištem, cirkuskim i drugim umetnicima, „Ab re“ je naravno sve, samo nije demo bend.

U ovoj pomalo gorkoj pošalici ekipa iz benda se poigrava sa fenomenom formalnih odrednica ove (i ne samo ove) vrste, pozivajući publiku, kao i u svojim pesmama, da zagrebe ispod površine i obrati pažnju na suštinu stvari.

Događaj je osmišljen kao pred-promotivna aktivnost, ali i proslava najavljenog izdanja. Prvi album benda pod naslovom More napeto očekuje se do kraja 2019. godine.

Iako insistiraju na činjenici da izdavaštvo nije osnovni smisao postojanja i rada benda, na repertoaru će biti muzika sa albuma, kao i brojne druge pesme iz dugogodišnjeg stvaralaštva ovog benda.

Kao i obično kada „Ab re“ nastupa, najbolje je ništa ne očekivati, to jest, kako kažu, biti spreman na sve, a u ovoj slavljeničkoj prilici biće i posebnih iznenađenja. 

Ulaz je 200 dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво