Čola pred prvi koncert za RTS: Pesme povezuju generacije

Kada me čovek pita šta si radio i šta je ostalo od toga, u stvari ostale su pesme i veza između starije i mlađe publike, kroz tri, četiri generacije, istakao je Zdravko Čolić za RTS, pred prvi od pet beogradskih koncerata.

Najveća muzička zvezda naših prostora, Zdravko Čolić, večeras će imati koncert u Beogradu u okviru turneje pod nazivom „Ono malo sreće”. Prvi solistički koncert održao je u Beogradu 1976. godine, a večeras ponovo nastupa pred beogradskom publikom.

Očigledno je da vas publika voli kao i osamdesetih, to je ostalo isto, šta se kod vas promenilo?

Hvala publici na svom interesovanju. Šta se promenilo? Pa, starimo. Lepota bavljenja muzikom je ta energija koja kroz pesmu izlazi i vezuje ljude. To je najvažnije.

Muzika je uvek bila prvi korak u ljubavi među ljudima i svi je zbog toga volimo. Posle pet godina eto me ponovo u Areni sa publikom iz Beograda i regiona. To je predivna čast i zadovoljstvo da se ponovo družimo

Za koju pesmu uvek znate da ćete je sigurno pevati na koncertu?

To je najteže pitanje, jer je veliki opus i veliki broj pesama koje volim. Ipak, ima nekih petnaestak koje su uvek tu, koje pokrivaju celo to vreme od 70-ih do danas. Ovo ostalo sve možemo promeniti i raditi svaki koncert drugačije.

Menjaju se trendovi, a Vi i Vaše pesme ste uvek aktuelni, i svi ih rado pevaju. U čemu je tajna?

Baš sam pre neki dan pričao o tom fenomenu kako se čovek opredeljuje prema nečemu. Da li to bilo božji dar, ali svi se opredelimo za nešto.

Mislim da je mene ta želja i ljubav prema muzici odvukla u tu stranu i to je nešto što je prevagnulo. Eto, i posle pedeset godina to još traje.

Ali to je i generacijska stvar. Kada me čovek pita šta si radio i šta je ostalo od toga, u stvari ostale su pesme i veza između starije i mlađe publike, kroz tri, četiri generacije

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво