Kompilacija najvećih hitova Bisere Veletanlić predstavljena u Zagrebu

Nakon predstavljanja u Beogradu, i u Zagrebu je, u studiju CMC televizije, održana promocija zajedničkog muzičkog izdanja „Kroacija rekordsa“ i PGP RTS-a. U pitanju je kompilacija sa najvećim hitovima legendarne umetnice Bisere Veletanlić.

Компилација највећих хитова Бисере Велетанлић представљена у Загребу Компилација највећих хитова Бисере Велетанлић представљена у Загребу

Pred brojnim gostima iz javnog života, uz prisustvo čelnika dve najveće regionalne muzičke izdavačke kuće i predstavnika hrvatskih eletktronskih i štampanih medija, predstavljena je nesvakidašnja i vredna zbirka legendarnih interpretacija Bisere Veletanlić – kompakt disk i vinil ploča, a prikazan je i kratak dokumentarni film.

Vladimir Graić, direktor PGP RTS-a, istakao je da je i na promociji u hrvatskoj prestonici bilo emotivno, kao i na beogradskoj, održanoj krajem oktobra: „U Zagrebu je možda bilo i nešto emotivnije jer je Bisera zapravo rođena Zagrepčanka, koja je izabrala Beograd da u njemu živi“.

Izuzetno prijatnoj atmosferi na ovom događaju, kako za novinare tako i za sve zvanice, posebno je doprinelo prisustvo njenih brojnih kolega: Kornelija Kovača, Gabi Novak, Tereze Kesovije, Mije Dimšić, Ibrice Jusića, Mira Ungara, grupe „Frajle“.

„Zajedno sa Biserom, evocirali su brojne zajedničke uspomene, sećanja, anegdote i podsetili sve prisutne na njenu zaista impresivnu karijeru, pesme, ali i koliko je ona kao ličnost izuzetna, veliki profesionalac, ali i dobar prijatelj“, rekao je Graić i dodao da je Bisera Veletanlić zaista „zlatna nota“ ovih prostora.

Prema njegovim rečima, legendu zabavne muzike oduvek su odlikovali velika darovitost, posebna harizma i šarm.

„Kroacija rekords i PGP nastaviće saradnju na velikim projektima poput ovih koje smo do sada ostvarili, na obostrano zadovoljstvo, a pre svega, na zadovoljstvo svih poklonika dobre muzike“, naveo je Graić.

Povodom 55 godina karijere Bisere Veletanlić, PGP RTS je na svečanosti na Sajmu medija u oktobru u Beogradu, umetnici dodelio priznanje Zlatna ploča, za dugogodišnju uspešnu saradnju.

„Vreme i ljudi su pesme Bisere Veletanlić odavno svrstali u muzičke antologije, a sada će one, po ko zna koji put, ogrejati mnoga srca i zasvirati osim na CD-u i na gramofonu. Biserine pesme su svojevrsna riznica jedne autentične umetničke čarolije. Jednog života, bogatog pesmama“, zaključio je Vladimir Graić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво