Poljska ponovo pobedila na „Dečjoj pesmi Evrovizije“, Srbija na 10. mestu

Pobednik „Dečje pesme Evrovizije“ je Poljska, koja je bila i domaćin takmičenja. Predstavnica Srbije Darija Vračević zauzela je 10. mesto.

18:32 - Pogledajte pobednički nastup predstavnice Poljske Viki Gabor.

18:25 - Predstavnica Srbije Darija Vračević zauzela je 10. mesto sa 109 poena.

18:19 - Poljska je ponovo pobedila na „Dečjoj pesmi Evrovizije“.

18:16 - Srbija je osvojila 63 poena i ukupno ima 109 poena. 

18:14 - Posle glasanja stručnih žirija, na prvom mestu nalazi se Kazahstan, na drugom Poljska, dok je na trećem mestu Španija.  

18:13 - Srbija je 12 poena dala Kazahstanu. Bojana Radovanović je saopštila glasove za Srbiju. 

18:08 - Kazahstan se trenutno nalazi na prvom mestu, Poljska na drugom, dok je Jermenija na trećem mestu.

18:04 - Srbija dobija 12 poena od Severne Makedonije. Darija je ukupno osvojila 21 poen.

18:02 - Počinje glasanje stručnih žirija iz 19 zemalja učesnica „Dečje pesme Evrovizije“. Prva glasa Australija.

17:59 - Pogledajte nastup naše predstavnice Darije Vračević.

17:57 - Glasanje je upravo završeno.

17:54 - Učesnici ovogodišnje „Dečje pesme Evrovizije“ pevaju zajedničku pesmu. Glasanje još uvek traje. Glasajte za svoje favorite na zvaničnom sajtu takmičenja.

17:43 - U revijalnom delu nastupa prošlogodišnja pobednica Roksana Vengjel. Glasanje još uvek traje.

17:36 - U ovom trenutku počela je druga faza glasanja za takmičare na „Dečjoj pesmi Evrovizije". Glasajte za svoje favorite na zvaničnom sajtu takmičenja. Glasanje će trajati oko 15 minuta, a pravila su ista kao i pre takmičenja - možete glasati za najmanje tri, a najviše pet zemalja i ponovo možete glasati za Srbiju. 

17:31 - Predstavnica Srbije Darija Vračević nastupa sa pesmom Podigni glas.

17:28 - Albaniju predstavlja Isea Čili koja nastupa sa pesmom Mikja ime fëmijëria (Moj drug iz detinjstva). Ova zemlja učestvuje na „Dečjoj pesmi Evrovizije" od 2012. godine.

17:24 - Marta Viola iz Italije svojom pesmom La voce della terra (Glas zemlje) poručuje da treba da sačuvamo našu planetu.

17:22 - Predstavnica Portugalije Žoana Almeida nastupa sa pesmom Vem comigo (Pođi sa mnom). Portugalija učestvuje na „Dečjoj pesmi Evrovizije" od 2006. godine i za sada nije ostvarila pobedu.

17:16 - Karina Ignatjan predstavlja Jermeniju sa pesmom Colours of Your Dream (Boje tvog sna). Jermenija je pobedila na ovom takmičenju 2010. godine, a prvo učešće je zabeležila 2007.

17:12 - Za Holandiju pesmu Dans met jou (Ples sa tobom) peva Mateu. Holandija nikad nije pobedila na takmičenju, ali je bila domaćin „Dečje pesme Evrovizije" 2007. godine.

17:07 - Predstavnica Ukrajine Sofija Ivanko izvodi pesmu The Spirit of Music (Duh muzike). Ukrajina je na „Dečjoj pesmi Evrovizije" prvi put učestvovala 2006. godine.

17:04 - Ana Kerni iz Irske pesmom Banshee poručuje da ljubav pobeđuje sve.

16:59 - Poljsku, koja je zemlja domaćin ovogodišnjeg takmičenja, predstavlja Viki Gabor koja peva pesmu Superhero (Superheroj).

16:55 - Eržan Maksim dolazi iz Kazahstana i ovu državu predstavlja sa pesmom Armanyńnan Qalma (Nemoj da protraćiš svoje snove). Ovo je drugo učešće Kazahstana na „Dečjoj pesmi Evrovizije".

16:48 - Za Vels peva Erin Mej koja izvodi pesmu Calon yn Curo (Otkucaji srca). Vels je prošle godine debitovao na „Dečjoj pesmi Evrovizije“.

16:46 - Pesmu We Are More peva predstavnica Malte Elijana Gomez Blanko. Malta je takođe dvostruki pobednik ovog takmičenja.

16:42 - Belorusiju, zemlju koja je dva puta pobedila na „Dečjoj pesmi Evrovizije“, predstavlja Liza Misnikova sa pesmom Pepelny.

16:36 - Predstavnik Gruzije Giorgi Rostijašvili svojom pesmom We Need Love poručuje da nam je ljubav potrebna. Predstavnici Gruzije su čak tri puta pobeđivali na „Dečjoj pesmi Evrovizije“.

16:32 - Iz Španije dolazi Melani Garsija koja peva pesmu Marte (Mars)

16:27 - Predstavnica Severne Makedonije Mila Moskov otpevala je pesmu Fire (Vatra). 

16:23 - Predstavnici Rusije Tatjana Meženceva i Uržak Denberel su pesmom A Time For Us (Vreme za nas) poručili da je stiglo njihovo vreme.

16:19 - Nastupila je Karla iz Francuske koja je sa brzom i veselom pesmom Bim Bam Toi razmrdala publiku u dvorani u Poljskoj.

16:12 - Prvi nastupa predstavnik Australije Džordan Entoni sa pesmom We Will Rise (Mi ćemo ustati).

16:10 - Na ovogodišnjem takmičenju nastupaju predstavnici iz 19 država, a predstavnica Srbije Darija Vračević pevaće kao poslednji, devetnaesti izvođač.

16:08 - Prenos takmičenja je počeo. Svi takmičari su predstavljeni na početku, a voditelji Roksana Vengjel, Ida Novakovska i Aleksander Sikora poželeli su dobrodošlicu svim gledaocima. 

Na ovogodišnjem takmičenju pored Srbije nastupili su i predstavnici Albanije, Jermenije, Australije, Belorusije, Francuske, Gruzije, Irske, Italije, Kazahstana, Malte, Severne Makedonije, Poljske, Portugalije, Rusije, Španije, Holandije, Ukrajine i Velsa.

Poljska je pobedila po drugi put na ovom takmičenju, a prvi put se dogodilo da je neka zemlja pobedila dve godine zaredom.  

Predstavnica Srbije Darija Vračević je, sa pesmom Podigni glas, nastupila poslednja, pod rednim brojem 19.

Direktan prenos takmičenja je emitovan na Drugom programu RTS-a, komentator prenosa bila je Tijana Lukić.

Na „Dečjoj pesmi Evrovizije“ gledaoci su glasali putem interneta dva dana pre takmičenja, kao i nastupa svih takmičara. Za razliku od „Pesme Evrovizije“, na ovom takmičenju gledaoci mogu da glasaju za predstavnika svoje zemlje. Za ovogodišnje takmičare stiglo je preko 3.700.000 glasova.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво