„Ko lepi san“ – ispunjenje Cunetove želje

Ćerke legendarnog pevača narodne muzike Predraga Gojkovića Cuneta, Katarina Gojković i njena sestra Nataša, predstavile su svoj album „Ko lepi san“ u Klubu RTS-a, čime su, kako kažu, trajno ovekovečile očeve želje.

Projekat „Ko lepi san“ potekao je od novosadskog advokata, gospodina Vave Horoveca, koji je bio veliki prijetelj Predraga Cuneta Gojkovića. Jednom prilikom, Cune mu je rekao da ima neostvarenu želju da snimi muziku sa svojim ćerkama Natašom i Katarinom.

„Reč je o neobičnom umetničkom eksperimentu, koji u sferi muzičkih izdanja predstavlja jedinstven pionirski poduhvat. Ovim albumom smo Nataša i ja trajno ovekovečile ispunjenje očeve želje i s radošću ćemo je podeliti sa svima – svima koji slave život i ljubav, u svim njenim oblicima i cene značaj muzike za kvalitet naših života“, rekla je Katarina na promociji.

Prema njenim rečima, novi album je svojevrstan pionirski poduhvat na ovim prostorima.

„Ovim zanimljivim eksperimentom smo hteli da ispunimo želju mom ocu. Imaćete priliku da neke pesme čujete prvi put u višeglasju. Nekoliko pesama je otpevala i moja sestra Nataša. I to je bio poseban doživljaj. Čista emocija, to je bila ideja koja nas je sve vodila, sve nas koji smo živeli sa ovom pričom“, navela je Katarina.

Gostujući u Beogradskoj hronici, o albumu koji je snimila sa sestrom, Katarina je parafrazirala kompozitora Aleksandra Duina, rekavši da ga treba slušati otvorene duše i srca.

Navela je i da je promocija albuma Klubu RTS-a bila veoma emotivna.

„Na prvom mestu zbog toga što su na promociji govorili ljudi koji su sa mojim ocem puno toga proživeli u životu. Emotivno je bilo i zato što su se tu našli gosti koji nisu samo naše kolege već prijatelji i deo te velike porodice“, istakla je Katarina.

broj komentara 0 pošalji komentar