Violinski virtuoz Šlomo Minc nastupa na Kolarcu

U Kolarčevoj zadužbini, 19. novembra nastupaju violinski virtuouz Šlomo Minc i pijanista Itamar Golan. Sviraće dela Debisija, Franka, Bramsa, ali i samog Minca.

Zadivljujuća biografija violiniste, dirigenta i pedagoga donela je Šlomou Mincu reputaciju jednog od najznačajnijih svetskih violinista. Cenjen je zbog izuzetne muzikalnosti, stilske raznovrsnosti i besprekorne tehnike.

„Morate biti realistični o tome šta je uspeh, jer se uspeh ne meri samo javnim ovacijama, već načinom na koji vaša umetnost utiče na život čitavog društva. Upravo je to i moj životni cilj“, naglašava Šlomo Minc.

Njegov najznačajniji mentor je Isak Štern, zato ga svetska javnost smatra njegovom naslednikom. Odnedavno, Šlomo Minc je svojim aktivnostima dodao i komponovanje, a koliko je u tome uspešan sutra će čuti i beogradska publika.

„Oklevam da sebe nazovem kompozitorom, ali može se reći da sam svoje slobodno vreme posvetio razumevanju komponovanja. Pretenciozno je da sebe proglasim kompozitorom, ja sam samo želeo da napišem nešto novo za moj instrument“, kaže poznati virtuoz.

Na Kolarcu, Šlomo Minc nastupa sa pijanistom Itamarom Golanom, izuzetnim umetnikom i dugogodišnjim saradnikom. Njihovi koncerti, osim što oduševaljavaju publiku, po pravilu, beleže priznanja i stručne kritike.

broj komentara 0 pošalji komentar