Dejan Petrović će 19. novembra u Centru „Sava“ – „Trubom kroz Srbiju“

Vlasnik titule Prva truba sveta, Dejan Petrović, pred koncert u Beogradu obećava spektakl. Posvetio ga je ocu koji je takođe bio trubač, a na koncertu nastupaju i brojne zvezde narodne muzike.

Koncert Dejana Petrovića sa prijateljima, „Trubom kroz Srbiju“ najavljen je za utorak, 19. novembra u beogradskom Centru „Sava“, sa početkom u 20 sati.

„Ovo je veče jedan iskorak. Bavimo se autorskim radom i obradama. Neke nove obrade spremamo za sledeću turneju. Veče želim da posvetim pokojnom ocu, tradiciji i muzici svoje zemlje“, rekao je, gostujući u Beogradskoj hronici, Dejan Petrović.

Mnogo puta je pomerao granice muzike kada je truba u pitanju.

Sa Dejanom i trubačima, na sceni će nastupiti i Snežana Đurišić, Čeda Marković, Merima Njegomir, Radiša Urošević i Nacionalni ansambl Kolo.

Na sceni će biti mnogo ljudi. Na samom zatvaranju – oko šezdeset. Domaćin koncerta je glumac Goran Sultanović.

„Posle devetaest godina uspeo sam da skupim orkestar mog pokojnog oca, i taj orkestar će nam se te večeri pridružiti na sceni. Biće to stvarno jedno fenomenalno veče, prepuno emocija“, rekao je Petrović i dodao da će koncert trajati do dva i po sata, a on i članovi orkestra se svakodnevno i intenzivno spremaju i vežbaju.

Petrović smatra da će na koncertu u Centru „Sava“, sa oko 4.000 posetilaca, koliko ih očekuje, vladati lepa porodična atmosfera.

broj komentara 0 pošalji komentar