Cela porodica svira klasiku – kakofonija talenta za predivne melodije

Kada cela porodica svira poneki istrument, stvari ponekad mogu da budu haotične, našalio se pijanista Uki Ovaskainen, koji je sa ćerkom Anjom violinistkinjom i sinom Vukom čelistom gostovao u „Jutarnjem programu“.

Uki Ovaskainen kaže da je već sa devet godina odlučio da će sviranje klavira biti njegov životni poziv, a ćerka Anja objašnjava da iako je porodica uticala na to, ipak presudila njena želja da uzme violinu u ruke.

Sa druge strane, sin Vuk kaže da nije siguran da bi se bavio klasičnom muzikom da nije bilo roditeljskog uticaja. Iako je prvobitno hteo neki drugi instrument, na kraju se ispostavilo da mu najviše prija čelo.

Na pitanje kako izgleda jedan dan u muzičkoj porodici i kakav je raspored vežbanja, Uki odgovara kratko: „Haotičan“, dok Vuk uz smeh dodaje da ga roditelji teraju da ide da vežba u akademiju, a ne kući.

Anja sutra ima solistički nastup u Galeriji SANU, a na programu su Bah, Betoven, Dvoržak i Sarasate.

Nastupe takođe priprema i Vuk i to na Kolarcu 10. i 23. novembra, od kojih je drugi koncert RTS-a na kojem će biti solista, a na repertoaru će se naći Šostakovićev Drugi koncert.

„Imam veliku sreću što sa decom mogu da podelim taj vid komunikacije i svoj život“, ističe Uki.

Što se popularne muzike tiče, i Anja i Vuk kažu da im za uši ne prija moderni pop pravac, ali da vole starije pop, rok i džez numere.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво