„Kolibri“ su uvek spremni – dobrotvorni koncert sa Nemanjom i Stefanom

Da su dečija prava veoma važna, najbolje znaju najmlađi. Hor „Kolibri“ ima novu himnu o dečijim pravima. Tom pesmom najavljuju veliki dobrotvorni koncert 13. novembra u Centru „Sava“, u organizaciji UNICEF-a. Na bini će se po prvi put zajedno naći hor „Kolibri“ i specijalni gosti Nemanja Radulović i Stefan Milenković.

Nova pesma hora „Kolibri“ snimnjena je povodom tridesetogodišnjice od usvajanja Konvencije o pravima deteta, a pesma nosi naslov „Za život nov“.

Sa kojim se pretnjama suočavaju deca u današnjem vremenu.

„Na žalost još uvek sa onim starim problemima od pre 30 godina, da sva deca nemaju pristup školi, naročito devojčice, kada su to siromašna deca, deca iz ruralnih sredina ili deca sa smetnjama u razvoju. Zbog toga je i osmišljen ovaj koncert. Prihod od koncerta će biti usmeren na podršku koju UNICEF daje reformskom procesu u Srbiji, sa idejom da se do 2020. godine omogući svoj deci u Srbiji da imaju pristup obrazovanju“, rekla je Jadranka Milovanović, iz UNICEFA.

„Divna pesma, sa divnom porukom, „Kolibri“ se trude da sve što radi ima pečat. Na sceni sa horom će biti Nemanja Radulović i Stefan Milenković, koji će prvi put biti zajedno na sceni“, istakla je Ljiljana Ranđelović, dirigent hora „Kolibri“.

Kako Jadranka Milovanović ističe ovo je prvenstveno koncert hora „Kolibri“, ali smo želeli da dodamo još neke od elemenata i da spojimo ljude koji su jako popularni i u svetu i kod nas da pošalju još jednu dodatnu poruku o značaju Konvencije o pravima deteta. Sa zadovoljstvom su prihvatili poziv i drago im je što će nastupati sa horom.

„Nema ništa lepše kada deca za decu mogu nešto da učine, a što se tiče programa, fokusiraćemo se na poslednja dva albuma koje je „Kolibri“ izdao, istakla je dirigent hora.

Prema podacima UNICEFA iz marta meseca ove godine, 115.000 dece živi u apsolutnom siromaštvu, dok je dodatnih 30,2 odsto u riziku da padne ispod linije siromaštva. Koliko je važno da društvo obezbedi da svako dete ima jednake šanse u životu, počev od obrazovanja.

„Pravo svakog deteta je da ima realne šanse i zbog toga je Konvencija relevantnija nego ikada. Problemi postoje od ranije, ali sada imamo i digitalizaciju koja pomaže deci da lakše dođu do informacija. Važno je svako dete, a u Srbiji nacija stari, dece je 17,6 odsto“, istakla je Jadranka Milovanović iz UNICEFA. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво