Pioniri rep metala "Rage Against The Machine" ponovo na okupu

Legende devedesetih godina i rep metala „Rejdž agenst d mašin“ ponovo se okupljaju, a hitovi poput "Killing in the Name" i "Know Your Enemy" moći će da se čuju na nekoliko koncerata 2020. godine, uključujući i festival „Koačela“, navodi „Forbs“.

Datumi su potajno saopšteni na društvenim mrežama. Vejn Kamemoto, dugogodišnji saradnik benda razvejao je sumnje rečima da su datumi na nalozima sa društvenih mreža tačni.

Kultni anarholevičarski bend, osnovan 1991. godine, poslednji put je zajedno nastupao 2011. godine u Los Anđelesu. U maju 2016. godine gitarista Tom Morelo, bubnjar Bred Vilk i basista Tim Komerford udružili su se sa Čakom Di-om iz „Pablik enemija“ (Public Enemy) i Bi Rilom iz „Sajpres hila“ (Cypress Hill) i formirali bend „Profets of rejdž“ (Prophets Of Rage).

U vreme kada je nova supergrupa osnovana, Morelo i društvo rekli su da je razlog za to odgovor na predsedničke izbore 2016. godine.

U skladu sa time ne iznenađuje da se „Rejdž“ ponovo okuplja uoči predstojećih predsedničkih izbora i to sa početnim koncertom 26. marta u El Pasu u Teksasu, gde je pre par meseci u pucnjavi ubijeno 20 osoba.

„Rejdž agenst d mašin“ (Rage Against The Machine) postigao je devedesetih godina ogroman uspeh hitovima Killing in the Name, Know Your Enemy, Wake Up, Bullet in the Head i svojim glasnim antiratnim i levičarskim stavovima protiv političkog establišmenta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво