"Afro Cuban All Stars", u Centru „Sava“ 2. novembra

Svetski priznati izvođači kubanske muzike "Afro Cuban All Stars", mnogoljudni orkestar koji predvodi Huan de Markos Gonzales, održaće koncert 2. novembra sa počekom od 20.30, u Centru „Sava“ u Beogradu. Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom kubanske ambasade.

„Srećan sam što ćemo nastupiti u vašoj zemlji bogate istorije. Nadam se da ćete 2. novembra uživati u muzici koju ćemo izvoditi i da ćete nakon koncerta biti srećniji nego ranije. Najvažnija stvar u životu je biti srećan! Nije važno koliko imaš dinara u džepu, važno je raditi ono što voliš, čak iako nisi dovoljno plaćen za to. Jedan je život. Moramo biti aktivni i srećni, bez briga“, poručuje Gonzales. 

Izuzetno bogato muzičko nasleđe Kube "Afro Cuban All Stars" uspešno predstavljaju svakim svojim novim koncertom ili izdanjem, još od prvog albuma „A toda Kuba le gusta“, koji je snimljen kao deo iste studijske sesije sa starim kubanskim muzičarima, kao što su Ibrahim Ferer, Pio Leyva, Manuel Likea „Puntilita“ i Ruben Gonzales, i objavljen je 1997. godine zajedno sa čuvenim „Buena vista soušl klab“ i „Predstavljamo ...Ruben Gonzales“.

Nakon uspeha „A toda Kuba le gusta“, De Markos je odlučio da nastavi projekat kao vođa orkestra "Afro Cuban All Stars" i na zapaženim albumima „Distinto, Diferente“ (1999) i „Step forvard“ (2005), kao i na živim „Ebsolutli lajv“ (2009) i „Absolutli lajv 2“ (2017).

Kao što je želeo u početku da svetu pokaže talente starih majstora, de Markos je danas zainteresovan da promoviše briljantne mlade muzičare Kube.

Stoga, "Afro Cuban All Stars" čini višegeneracijska postava, koja podjednako uspešno koristi uticaje iz klasičnih žanrova kakvi su son i danzon, kao i savremene plesne ritmove kakav je timba.

„Sa 'Afro Cuban All Stars', nastojimo da predstavimo bogatstvo kubanske muzike. Naši koncerti su putovanje kroz kubansku muziku, njenu istoriju i sve njene žanrove. Za mene, svi žanrovi su validni, ne pravim razliku među njima. Sve je to jedna, kubanska muzika“, objašnjava Huan de Markos.

Ulaznice za koncert koštaju 1.800, 2.000, 2.300 i 2.700 dinara na blagajni Centra „Sava“, a mogu se nabaviti na mreži www.tickets.rs.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво