„Undektet“ za početak 35. „Beogradskog džez festivala“

Počeo je 35. beogradski džez festival. U narednih osam dana nastupiće dve stotine izvođača i 30 bendova. U Domu omladine sinoć su nastupili Anri Teksije i srpsko-internacionalni sastav Nikolov-Ivanović sa Mažikom Malikom.

Ove godine „Beogradski džez festival“ nosi naziv Džez svetkovina, a razlog za slavlje nije mali. Od osnivanja do danas festival je ugostio mnogobrojne već dokazane džez umetnike, ali i prepoznao i podržao nove generacije autoa koje su festivalu udahnule novu svežinu.

„Prilična je čast što ovaj festival postoji toliko dugo, što se održao i što smo dobili čast da otvaramo festival. Ovde su nastupala mnoga imena koja su nama bili idoli i još uvek jesu zapravo, čak i ovi koji nastupaju ove godine“, kaže Vladimir Nikolov iz sastava Nikolov-Ivanović.

„'Beogradski džez festival' je institucija koja uzdiže kulturu u Beogradu“, ocenio je Srđan Ivanović i istakao da prati program festivala koji poštuje. 

Sastav Nikolov-Ivanović „Undektet“, pored svojih članova, udružuje još devet muzičara iz različitih evropskih zemalja.

Nakon prvog albuma koji je opisivan kao najambiciozniji džez projekat na našem prostoru, usledio je drugi koji premijerno predstavljen beogradskoj publici. 

Kao specijalni gost na albumu i na koncertu nastupio je francuski flautista Mažik Malik.

„Večaras predstavljamo svoj novi, drugi album. Zove se Frame snd Furiosity na engleskom, odnosno Okvir i radoznalost. Imamo velikog gosta. Došao je iz Francuske, uneo je neku novu boju u ansambl, radujemo se tome i radujemo se što možemo da predstavimo to na 'Beogradskom džez festivalu'“, istakao je Nikolov. 

Publika će, od 22. do 27. oktobra, imati prilike da uživa u raznovrsnom repertoaru od tradicionalnih stilova do moderne džez orijentacije, a sve to na nastupima renomiranih muzičara i mladih nada domaće scene, kao i na brojnim nastupima inostranih džez umetnika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи