„Neozbiljni pesimisti“ su vam otkrili sudbinu

Antiglobalistički etno-pankeri „Neozbiljni pesimisti“ objavili su novi singl „Sudbina (Tri tajkuna Srbija)“ kao i spot za tu pesmu kojom najavljuju album „Pametovanje iz provincije“.

Album će do kraja oktobra objaviti na CD-u i digitalnim platformama promoterska kuća „Long plej“, a „Neozbiljni pesimisti“ će prvu koncertnu promociju Pametovanja održati sedmog novembra u Domu kulture u Novom Sadu.

Sudbina (Tri tajkuna Srbija) pesma sa „tekstom koji je dosta mračan, jer oslikava našu sadašnjost i prošlost, ali nadamo se ne i budućnost“. Jednostavno rečeno, to je pesma „o nepostojanju institucija i o tome kako o našim životima odlučuje par ljudi“, istakao je frontmen grupe Igor Olujić.

„Sudbina je pesma o čoveku koji posle godina borbe i čekanja da bude bolje jedne noći potpuno odlepi iznerviran što ne može bar da spava od raznih aparata i kućnih uređaja koji su u sitne sate popaljeni u susednim stanovima (treba iskoristiti jeftinu struju). Dokle više, misli se čovek i pošto nije uspeo da se izbori za bolje sutra, bitno mu je da sazna da li će i kada to bolje uopšte doći. Kreće u potragu da vidi šta kažu planete, karte, pasulj... ali oni više ne rade, sudbinu koju su nekad otkrivali sada kontrolišu tajkuni jer su otkupili prava na nju“, opisuje Olujić.

Spot prati filmične stihove, odnosno događaj koji se opisuje u njima, a snimila ga je produkcijska kuća „Ilegal produkcija Novi Sad“, krajem leta u Somboru, matičnom gradu benda, sa klavijaturistom i harmonikašem „Neozbiljnih pesimista“, Alenom Markovićem u glavnoj ulozi (i sadrži malu posvetu kultnoj seriji Kamiondžije).

Treći album „Neozbiljnih pesimista“, Pametovanje iz provincije, već su najavili vizuelno upečatljivi spotovi za angažovane pesme Kao da nema, sa somborskim dečjim horom „Šareni vokali“ i Bežim iz bende u kome gostuje frontmen „Brkova“, Šemso 69.

Neozbiljni pesimisti su osmočlani bend iz Sombora koji je svoju veselu muziku sa gorkim tekstovima već zabaležio na dva albuma Neka bude što biti ne može (2010) i Omladinci kudste pošli (2012), a njihova pesma Idemo (Napred, Srbijo), bila je zvanična navijačka himna reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u vaterpolu 2016. godine u Beogradu.

Nastupali su u Poljskoj, Grčkoj, Francuskoj, Austriji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Slovačkoj, Švajcarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i na svim značajnijim festivalima u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво