Bliži se finale „Mobil demo festa“, pobedniku album izdaje PGP RTS

Muzički festival „Mobil demo fest“ je još jedna šansa za sve mlade i talentovane ljude da se oprobaju na sceni i da ih šira publika upozna. Nakon selekcije pristiglih radova, u finalu, koje je zakazano za nedelju 20. oktobar, nastupiće pet najboljih bendova.

Koncept festivala zasniva se na povezivanju audio i vizuelne umetnosti i istovremeno podstiče kreativnost u različitim oblicima. Cilj organizatora – internet portala Hedlajner, je da podrže i afirmišu mlade autore.

„'Mobil demo fest' je osmišljen kao festival koji će od mladih autora zahtevati malo više od dobre svirke. Jer za uspeh to ponekad nije dovoljno. Treba biti originalan i kreativan, pa smo zato pred potencijalne učesnike postavili zanimljiv zadatak – da za svoju autorsku pesmu snime spot mobilnim telefonom, i to u jednom kadru“, objašnjava Aleksandar Saša Ignjatović, novinar i autor festivala.

Publika i žiri odlučili su da u finalu takmičenja, koje je trajalo gotovo tri meseca, učestvuju bendovi: „Mehanizam“, „Oktava više“, "LouD", "Funkier Project" i „Znoj“.

Publika je svoju odluku donela lajkovima na Jutjubu i Fejsbuku, a žiri, koji čine Jadranka Janković, Marija M. Karan, Branko Rosić, Nemanja Jovanov, Milan Rakić i Igor Marojević – ocenjivao je svaki bend pojedinačno. Najbolji su odabrani zbirom njihovih glasova.

Pet bendova takmičiće se u nedelju uveče za titulu pobednika prvog „Mobil demo festa“ i glavnu nagradu - debi album u izdanju PGP RTS-a, kao i nastup na bini „Arsenal Festa“, a za najbolje među finalistima pripremljeno je još nekoliko vrednih nagrada.

Vladimir Graić, direktor PGP RTS-a kaže da su ovakve akcije uvek dobrodošle, kako bi se već ozbiljno uzdrmana rok scena Srbije barem malo probudila.

„Drago mi je što, osim već osvedočenog borca za očuvanje srpske rok tradicije RTS-ovog 'Bunt rok festivala', koji raste iz godine u godinu, ima još entuzijasta koji su voljni da ličnim naporom doprinesu nečem novom i boljem. Uspavanoj sceni našeg rokenrola neophodna je sveža krv, a to 'Mobil demo fest' pretenduje da bude. PGP RTS će otvoriti svoja vrata pobedniku, ali pod svim autorsko-produkcijskim uslovima koji važe i u mnogo razvijenijim muzičkim sredinama“, istakao je Graić.

O pobedničkom bendu i najboljima među finalistima odlučivaće 20.oktobra publika u klubu, zajedno sa stručnim žirijem sastavljenim od predstavnika organizatora, uspešnih muzičara i profesionalaca iz oblasti audio-vizuelne umetnosti.

„Bilo je sjajnih ideja, mladi muzičari su pokazali da znaju da budu kreativni i u multimedijalnoj formi, pa nije bilo lako odabrati pet finalista. Zato smatram da će pobednik, koji će biti nagrađen debi albumom od strane PGP RTS-a, zaista i uspeti da se izbori za svoje mesto na takozvanoj velikoj sceni. A ono u šta nema nikakve sumnje je da će u nedelju uveče u beogradskom Vurst baru, uz gostovanje benda 'ČBS' i proslavu trećeg rođendana portala Hedlajner, biti zabavno, najsmejano i – glasno“, navodi Aleksandar Ignjatović.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво