Posle prinčeva i predsednika, „čudo“ za klavirom ponovo pred beogradskom publikom

Raduje me što ponovo nastupam u predivnom gradu kao što je Beograd, kaže pijanista Niu Niu, dodajući da još pamti aplauz koji je dobio u Beogradu.

Večeras u Kolarčevoj zadužbini, nastupa najmlađa zvezda Bemusa, pijanista Niu Niu. Posle koncerata pred prinčevima i predsednicima, nastupiće i pred beogradskom publikom.

Posle pet godina ponovo nastupate u Beogradu. Kakvi su vaši utisci o Beogradu i kako je došlo do toga da nastupate na Bemusu?

Raduje me što ponovo nastupam u predivnom gradu kao što je Beograd. Pamtim aplauz koji sam dobio ovde, bio je strastven i iskren i osećam da ljudi vole moje koncerte. Srećan sam što sam dobio poziv da nastupam na Bemusu.

Za vas su govorili da ste čudo od deteta, u šestoj godini ste imali svoj prvi koncert, da li je to za umetnika opterećenje ili prednost?

Mislim da je to prednost. Sećam se svog prvog koncerta, kada sam imao šest godina, nisam osećao nikakav pritisak, naprotiv, sve je bilo prirodno. Rani počeci su mi pomogli da kasnije postanem izgrađeni pijanista.

Koliko su ovakvi festivali značajni za popularnost klasične muzike?

Za mene kao umetnika jako je značajno jer upoznajem kolege iz svih krajeva sveta. Iz ugla publike mislim da su veoma bitni, pogotovo za mlade generacije koje imaju priliku da uživaju u predivnim večerima slušajući umetnike koji nisu samo iz njihove zemlje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи