Genijalni Dmitrij Sinkovski na sceni Kolarca

Cenjeni ruski violinista Dmitrij Sinkovski, sa ansamblom "La Voce Strumentale", nastupiće večeras na sceni Kolarca u okviru programa „Bemusa“.

Dmitrij Sinkovski nije samo izvanredni violinista, on je i dirigent, pevač – nesvakidašnji spoj ruskog virtuoziteta i italijanske kantabilnosti koji svojim vokalnim mogućnostima i interpretacijama osvaja publiku. Zaljubljenik je u barokni i ranoklasični repertoar.

Orkestar na starim instrumentima "La Voce Strumentale", Sinkovski je osnovao 2011. godine. 

Na programu beogradskog koncerta su dela Vivaldija među kojima i čuvena Godišnja doba.

Violinu Frančeska Ruđerija iz 1675. godine ustupila mu je na korišćenje Fondacija "Jumpstart Jr".

Sinkovski je u intervjuu za Tanjug istakao da smatra da klasična muzika neće nestati zbog tehno revolucije: „Nadam se da ću u koncertnoj sali sresti i mlađu publiku, jer je svuda po svetu upravo omladina zainteresovana za baroknu muziku“. 

„Skoro svi znaju Vivaldijeva Godišnja doba, ali istovremeno verujem da ćemo iznenaditi publiku našom interpretacijom“, otkriva Sinkovski.

Prema njegovim rečima, potrebno mu je trostruko više energije za jedan koncert da bi pred publikom na jednom nastupu muzicirao, dirigovao i pevao: „Ako verujete i ako ste inspirisani i zaljubljeni u to čime se bavite, granice ne postoje“.

Kao pobednik vodećih evropskih takmičenja, Sinkovski je svoju briljantnu karijeru počeo saradnjom sa čuvenim ansamblima za ranu muziku kao što su "Il Giardino Armonico", "Il Complesso Barocco", "Musica Petropolitana" i "Accademia Bizantina". 

Kao umetnik posebno je vezan za belgijski ansambl "B´Rock" i dugo saradjuje s Lukom Pjankom i njegovim ansamblom „Klaudijana“, kao i sa „Baroknim orkestrom Helsinkija“.

Danas je veoma tražen i intenzivno nastupa širom sveta. Prošle godine je bio gostujući dirigent Simfonijskog orkestra Sijetla, a bio je i redovni gost dirigent Simfonijskog orkestra Detroita.

Sinkovski sarađuje sa umetnicima poput Alekseja Ljubimova, Teodora Kurencisa, Aleksandra Rudina, Dorotee Oberlinger, Andreasa Šola, Kristine Mkitarijan, Kristofa Koan i mnogih drugih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи