Vanesa Mej na Bemusu pokazala zašto je planetarna muzička zvezda

Svetski poznata violinistkinja, Vanesa Mej, nastupom u Centru „Sava“, u okviru 51. Bemusa, oduševila publiku.

Praćena svojim četvoročlanim sastavom i srpskim kamernim ansamblom, od samog početka koncerta Vanesa je dočekana ovacijama beogradske publike.

Posle odsvirane prve numere, Mej se na srpskom obratila publici pozdravom „Zdravo“, a zatim se, nastavivši na engleskom, prisetila da je u Beogradu nastupila pre skoro deset godina.

„Prošlog puta je bilo sjajno, ali nismo nastupali u ovako velikoj sali. Uživajte u programu“, poručila je poznata violinistkinja.

Od tog trenutka beogradska publika je kao omađijana pratila svaki njen pokret i gromoglasnim aplauzima nagrađivala Vanesine bravure na dve violine - klasičnoj, drvenoj, iz 1761. godine, i onoj električnoj, koja joj je i donela planetarnu popularnost pre više od dve decenije.

Posle prvih 40 minuta muziciranja Vanesa je najavila polučasovnu pauzu, a početak drugog dela koncerta kasnio je pet minuta, jer je čuvenoj violinistkinji ispao drveni instrument na pod, pa se potrudila da ga osposobi za nastavak programa.

A onda, kao da je nije pratio veliki peh, u poslednjih 40 minuta nastupa Vanesa je energičnim nastupom i savršenom virtuoznošću podigla sve u Centru „Sava" na noge.

Svirajući poznate numere u rok maniru, beogradska publika je uspela da je vrati na bis i čuvena Britanka, rodom iz Singapura, napustila je salu uz reči zahvalnosti sjajnoj publici i širok osmeh na licu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво