"The Brand New Heavies" posle tri godine ponovo u Beogradu

Autentični džez-fank-soul r'n'b' sastav "The Brand New Heavies" održaće dva koncerta (29. i 30. oktobra) u beogradskom klubu Bitef art kafe, u okviru koncertnog serijala "Musicology Barcaffe – Sessions".

Pioniri londonske "acid jazz" scene "The Brand New Heavies", veliku ljubav prema fank gruvu iz sedamdesetih godina, uspeli su da transformišu u sofisticirani zvuk koji ide putevima klasičnog soula i to u eri u kojoj dominira hip-hop. 

Pod uticajem repera Q-Tip i MC Search, prihvatili su hip-hop zvuk da bi izdali "Heavy Rhyme Experience Vol. 1", na kojem su se kao specijalni gosti pojavili reperi Main Source, Gang Starr, Grand Pub i Pharcade.

Grupa se dalje istakla albumima Brother sister, Trunk Funk: The Best of the Brand New Heavies i Get Used to It.

Osnivači benda Simon i Endru ujedno su i kantautori i producenti 16 singlova koji su se našli na 40 top-listi, dok je prodaja njihovih albuma prešla broj od 2,5 miliona kopija.

Poslednjih godina, radili su na novom albumu koji je izdat 6. septembra, pod nazivom TBNH.

Bend je već krenuo na svetsku turneju, dok će njihov dolazak u Beograd značiti da srpska publika biti među prvima koja će imati priliku da čuje pesme sa novog albuma.

"The Brand New Heavies" nastupali su u Beogradu pre tri godine, gde su, u okviru istog serijala, održali rasprodate koncerte o kojima se i dalje priča, zbog čega su organizatori serijala, ove godine zakazali dva datuma – 29. i 30. oktobar.

"The Brand New Heavies" će biti drugi izvođači nove sezone "Musicology Barcaff Sessions" serijala, u okviru kojeg će se pojaviti i muzičari poput francusko-marokanske kantautorke Hindi Zahre, 28. i 29. septembra, i vitruoznog gitariste grupe "Vulfpeck", Korija Vonga, 7. novembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво