Spektakl „Rok opera“ osvaja publiku, neka se spremi Niš

Posle izuzetno uspešnih koncerata u Centru „Sava“ i jednog od najboljih nastupa koji su održani na ovogodišnjem „Bir festu“, spektakl „Rok opera“ sprema se da osvoji Niš. Ulaznice za koncert zakazan za 14. septembar već su rasprodate.

 je nastavio da osvaja publiku dvosatnom muzičkom čarolijom koju izvodi orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta i novosadskog Big benda pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika.

Za samo mesec dana rasprodate su ulaznice za koncert koji će biti održan 14. septembra na Letnjoj pozornici u Nišu.

„Izuzetno smo srećni što je niška publika prepoznala istinski kvalitet, jer je koncept Rok opere podjednako pristupačan za sve generacije, posebno za one koji žele da se otrgnu od nametnutih merila. Tokom ovog projekta postavili smo nove standarde izrade muzičkih aranžmana, interpretacija i samog muziciranja, jer smo izašli iz pozorišnih i akustičnih sala“, rekao je dirigent Fedor Vrtačnik.

Prema njegovim rečima, cilj je da u narednom periodu što veći broj ljudi oseti posebnu energiju i atmosferu koju donosi koncert na kome antologijske rok hitove izvode vrhunski solisti u pratnji orkestra profesionalnih muzičara klasične muzike.

„Posebno, cilj je da zaintrigiramo umetnike širom sveta sa kojima želimo da uspostavimo saradnju i realizujemo naredne projekte“, istakao je Vrtačnik i najavio da za naredne koncerte pripremaju i nove aranžmane, kao i saradnju sa solistima iz zemlje i inostranstva, jer bogatstvo repertoara pruža šansu mnogim umetnicima da budu deo ovog velikog i uspešnog projekta.

Mali broj solista ima priliku da pred brojnom publikom nastupi u pratnji Simfonijskog orkestra i Big benda i to uvek daje posebnu dimenziju i energiju, kako izvođaču, tako i publici.

Pored orkestra poseban doprinos ovakvom doživljaju na svakom koncertu daju i solisti kao što su Jelena Gavrilović, Matia Zanata, Bojana Stamenov, Zoran Šandorov, Danka Adamov, Dragana Keler, Nikola Mijić i drugih.

Publika će dugo pamtiti njiova izvođenja neprolaznih rok numera kao što su: We Will Rock You, Eye of the Tiger, Smoke on the Water, Bohemian Rhapsody, Stairway to Heaven, Simply the Best, Proud Marry, Help, We Are the Champions i mnogih drugih.

Rok opera uspeva da spoji naizgled nespojivo kada su u pitanju muzički žanrovi, ali je najvažnije da privlači publiku različitih senzibiliteta, pa u ovom spektaklu podjednako uživaju i poklonici rokenrola i ljubitelji klasične muzike.

Zato više od 60 vrsnih muzičara nastavlja rad na kreiranju novih muzičkih poslastica kojima će počastiti publiku širom zemlje i regiona.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво