„Eva Braun“ na humanitarnom koncertu u UK „Vlada Divljan“ 21. septembra

Alternativni pop bend „Eva Braun“ održaće humanitarni koncert „Neko kao ti...“ 21. septembra u Ustanovi kulture „Vlada Divljan“.

Specijalni gosti na koncertu biće sastavi "Artan Lili" i "Magic Bush". 

Pre dve godine „Eva Braun“ je uz pomoć brojnih prijatelja održala rasprodat humanitarni koncert u Domu omladine Beograda.

Tom prilikom prikupljeno je 938.076 dinara koji su utrošeni za unapređenje nege i lečenja obolelih od Dišenove mišićne distrofije.

Ulaznice su dostupne na biletarnici CZK „Vlada Divljan“ i u Feliks šopu (TC Sremska) po ceni od 1.000 dinara.

Humanitarni koncert pod nazivom Neko kao ti... pod pokriteljstvom „DMD Srbija“, organizuje se u cilju prikupljanja sredstava za unapređenje nege i lečenja obolelih od Dišenove mišićne distrofije.

Dišenova mišićna distrofija je jedna od najčešćih retkih neuromišićnih bolesti od koje isključivo boluju dečaci. Karakteristika ove bolesti je ubrzano propadanje mišića usled nedostatka proteina distrofina u organizmu.

Bolest se inače javlja kod jednog od 3.500 muške novorođenčadi, a procenjuje se da u Srbiji od Dišenove mišićne distrofije trenutno boluje više od tri stotine dečaka.

Cilj organizacije „DMD Srbija“ je podrška osobama obolelim od Dišenove mišićne distrofije i povezivanje međunarodnih kliničkih ispitivanja sa dečijim relevantnim klinikama u Srbiji, kao i uključivanje obolelih dečaka iz Srbije u klinička ispitivanja lekova specijalizovanih za potencijalno lečenje te bolesti.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 10. sep 2019, 14:25) - anonymous [neregistrovani]

Eva Braun....

IMe Zene od Hitlera, neka se stide, a Srbija neka bojkotuje i ne die na koncert…..