Zbog nevremena odložen „Bir fest“, početak u četvrtak

Zbog najavljenog nevremena koje će pogoditi Beograd i druge delove zemlje, „Bir fest“ će biti odložen za jedan dan, tako da će festival početi u četvrtak, a trajati do ponedeljka umesto do nedelje.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da će u sredu 14. avgusta biti izuzetno nepovoljni vremenski uslovi, uz jak vetar praćen grmljavinom i velikom količinom padavina, a producent „Beogradskog bir festa“ odlučio je da početak festivala pomeri na četvrtak 15. avgust.

Festival će biti produžen i na ponedeljak 19. avgusta.

Odluka je doneta uz konsultaciju sa svim stručnim službama koje učestvuju u bezbednosnim procenama.

„Iako nismo srećni zbog novonastale situacije morali smo da preduzmemo sve mere, jer nam je bezbednost posetilaca festivala najvažnija. U toku su dogovori sa muzičkim grupama o određivanju novih termina nastupa o čemu ćemo javnost obavestiti u najkraćem mogućem roku“, rekli su u Beogradskoj kulturnoj mreži.

„Najavljena je obilna kiša od 20 do 30 litara po metru kvadratnom u kratkom vremenskom periodu. Najavljena je mogućnost grmljavine i mogućnost grada. Samim tim, moguće je povređivanje posetilaca na koncertnom prostoru, ili u slučaju udara groma, može doći i do daleko većih posledica“, naglašava gost Beogradske hronike, gradski sekretar Darko Glavaš.

Na prostoru se nalazi nekoliko desetina tona metalne konstrukcije. One jesu uzemljene, ali u momentu oluje, ukoliko se neko drži za tu konstrukciju i on postaje provodnik i može doći do povređivanja, objašnjava Glavaš.

„Procena je bila, a imajući iskustvo sa drugih događaja, da je bolje jedan dan pomeriti program, imajući u vidu da će koncertni prostor raditi i u narednom periodu, nego da bilo koga izložimo nepotrebnoj opasnosti. Na terenu imamo nekoliko desetina hiljada metara kablova, imamo više agregata i u takvim okolnostima bezbednije je odložiti“, zaključuje gost Beogradske hronike.

Dragan Selaković iz Ministarstva unutrašnjih poslova, u uključenju u Beogradsku hroniku, naglašava da će se svi posetioci, kao i ranijih godina, najpre susresti sa nizom preventivnih mera, kako u smislu obezbeđenja pristupnih pravaca koncertnom prostoru, tako i u smislu prisustva pripadnika ministarstva unutrašnjih poslova koji će na samom objektu voditi brigu o bezbednosti posetilaca.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво