Geldof večeras zatvara „Nišvil“

U Nišu se večeras završava jubilarni 25. „Nišvil džez festival“. Na zatvaranju će nastupiti irski muzičar Bob Geldof, najpoznatiji po organizaciji jednog od najvećih koncerata u istoriji muzike „Lajv ejda“.

U prva tri dana „Nišvila“ publika je mogla da uživa u različitim muzičkim pravcima. Od nastupa pet big bendova, preko soula i bluza do klasičnih džez formi. Nastupali su muzičari iz celog sveta.

„Mislim da je ovo sjajan festival, izmešano je dosta stilova muzike, ima dosta bina i za svačiji ukus ima ponešto“, kaže Marcin Pater, džez muzičar iz Poljske.

„Naravno da znamo za 'Nišvil'. Ovo je ogroman festival i veoma smo srećni što smo svirali ovde“, navela je violinistkinja iz Francuske Luiz Lefebr.

Svakako najveće zvezda bili su saksofonista Masio Parker, trubač Kris Skot i afro-bit zvezda Šon Kuti.

„Različiti su žanrovi ovde i to je jedna od stvari koja mi se sviđa na ovom festivalu. Prostor je idealan, autentično i priroda okolo, a u strogom centru grada“, smatra muzički kritičar Petar Janjatović.

Iako je ove godine program najviše okrenut klasičnom džezu, velike komercijalne zvezde su naizbežne.

„To je prosto koncept svih festivala sada. Najveći džez festivali su počeli da forsiraju čak i rok sastave, posebno vorld muziku, a mi stidljivo i polako“, objašnjava direktor festivala Ivan Blagojević.

Zatvaranje festivala i nastup Boba Geldofa sigurno će večeras privući najviše publike i turista, koji su ovde došli iz svih delova Evrope.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво