Buduće rokerke „prodrmale“ Knjaževac

Tridesetak devojčica do 11 do 14 godina poslednjih dana je u „Rok kampu“ u Knjaževcu učilo osnove rokonerola, ali i da sviraju na gitari, bubljevima, klavijaturama. Šta su naučile, pokazale su Knjaževčanima na završnom koncertu.

Neke polaznica knjaževačkog „Rok kampa“ došle su sa predznanjem iz muzičkih škola, neke samo sa voljom da nauče da sviraju. Za sedam dana rada sa mentorima, podeljene u osam bendova, osmislile su sopstvene kompozicije i uvežbale ih za koncert.

Ana iz Beograda u „Rok kamp“ je došla da stekne jedno lepo iskustvo koje će dugo pamtiti i da upozna srodne duše. Milja iz Knjaževca je tek kao polaznica kampa počela da sluša rokenrol muziku i, kako sama kaže, to joj se svidelo.

Anja iz Kuršumlije već svira bubnjeve i u „Rok kamp“ je došla da nauči nešto novo, ali pre svega da bi se družila. Pre dolaska u kamp Nađa iz Požege nije nikada sela za bubnjeve, ali je uz mentorke naučila.

Na radionicama „Rok kampa“ devojčice su se upoznavale i sa istorijom rok muzike i alternativne kulture.

„Slušamo različite bendove, slušamo muzičare i muzičarke, ali takođe, kroz radionice razgovaramo o vrednostima koje su nam svima zajedničke, koje se nalaze i u rok muzici“, objašnjava organizatorka „Rok kampa“, Olga Boškov.

Mentorka, Selena Simić se nada da će i učesnice ovogodišnjeg kampa imati priliku da nastupe na velikim festivalima, kao njihove drugarice koje su ove godine nastupile na „Egzitu“.

Gostoprimstvo učesnicama „Rok kampa“ pružio je knjaževački Dom učenika srednjih škola. Direktor doma, Darko Ristić, se nada da su bili dobri domaćini, jer su se svi zaposleni radovali dolasku polaznica kampa i podržali ono čime se one bave.

Organizatori kampa, grupa mladih žena u okviru programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva „Femiks“, ističu da naša alternativna rok scena danas ima veoma malo muzičarki. Rok kamp je jedan od načina da se to promeni i da se ona obogati novim autorkama, koje same komponuju, pišu tekstove i aktivno nastupaju na koncertima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво