Takmičenje u pevanju i plesu uz korejski pop

Povodom 30. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Koreje i Srbije, Ambasada Republike Koreje organizovala je četvrti k-pop svetski festival u beogradskom Domu omladine. To je takmičenje u plesnom i vokalnom izvođenju korejskog popa jednog od novijih muzičkih žanrova koji čini raznovrsna južnokorejska muzika, sa primesama densa, elektropopa, hip-hopa i savremenog ritma i bluza.

Broj ljubitelja k-popa svake godine raste, jer privlači mlade novom estetikom, sa dosta boja i svetla, dobrim zvukom i melodičnim pesma. Ove godine na takmičenju je učestvovalo 24 plesnih grupa i pevača.

„Ja sam se iskreno prijavila ovde da se dobro provedem da upoznam ljude koje dele iste strasti kao ja. Ne očekujem sada da nešto pobedim, da osvojim neku nagradu, naravno bila bih srećna kada bi se to dogodilo, ali svakako ovde sam da uživam kao i svi ljudi“, kaže Katarina Jeremić, takmičarka iz Kragujevca.

„Nama je to bilo veoma čudno jer smo dolazili za Beograd iz Novog sada i jako smo se trudili da postignemo to i sa našim školama i trudili smo se uopšte na probama i nama je bilo prvi oput da osećamo ovakvu energiju i da prvi put igramo uz muziku koju slušamo svaki dan i bilo je zaista zaista sjajno“, kaže Galina Ćurčić, takmičarka, „Kei-bit“ studija iz Novog Sada.

Prvo mesto ove godine osvojio je osmočlani beogradski bend „Dajvrs“, koji se za ovo takmičenje spremao svakodnevno, puna četiri meseca.

„Plus mi nemamo salu, mi treniramo u podzemnoj stanici kod Vukovog spomenika, bez ogledala, bez ičega i mislim da smo stvarno zaslužili ovo prvo mesto, maksimalno. I zato hvala ambasadi, hvala svima koji su doprineli ovoj prilici“, kaže Milica Petrović iz pobedničkog tima „Dajvrs“.

U Ambasadi Republike Koreje kažu da ih raduje rast broja ljubitelja k-popa u Srbiji, i što je izbor pobednika svake godine sve teži. Nagrade najboljima uručio je ambasador Republike Koreje u Srbiji Čan-če Hjung.

„Nivo takmičenja je podignut u odnosu na prošlu godinu, što znači da se sve više mladih u Srbiji interesuje za K-pop i korejski jezik. Veoma sam ponosan i zahvalan što mladi u Srbiji strasno uživaju uz k-pop pevanje i ples“, kaže Čan-če Hjung, ambasador Republike Koreje u Srbiji.

Pobednici iz Srbije idu na regionalno takmičenje, a najbolje evropske k-pop grupe i pojedinci biće pozvani u Korejski grad Čangvon na finalno svetsko takmičenje u oktobru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво